Seminariile VINO CU NOI Educam fiecare copil Impreuna suntem o comunitate

Seminariile VINO CU NOI! - Educăm fiecare copil - Împreună suntem o comunitate

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) pornește la drum în țară. Organizațiile de părinți sunt invitate să se alature caravanei CEDCD.

Solicitare punct de vedere Ministerul Muncii privind aplicarea HG 423/2016

Solicitare punct de vedere Ministerul Muncii privind aplicarea HG 423/2016

Ca urmare a nenumăratelor voastre sesizări, CEDCD a solicitat Ministerului Muncii un punct de vedere oficial cu privire la aplicarea prevederilor HG 423-2016 privind repartizarea pe judeţe a sumelor aprobate prin lege prentru finanțarea drepturilor copiilor-elevilor cu CES integraţi în învățământul de masă.

MAMA „INDISCIPLINATA” COPIL PEDEPSIT

MAMĂ „INDISCIPLINATĂ”, COPIL PEDEPSIT

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL MUNCII,FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE

Scoala de masa este si pentru copilul tau

Școala de masă este și pentru copilul tău!

Iată 10 lucruri pe care trebuie să le aveți în considerare în momentul în care faceți alegerea de a vă înscrie copilul la școală.

CEDCD lanseaza Campania „Scoala de masa este si pentru copilul tau”

CEDCD lansează Campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”!

În perioada 1-15 septembrie, derulăm în mediul online campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”, care implică o serie de materiale informative despre urmărirea interesului superior al copilului dumneavoastră cu dizabilități la înscrierea la școală.

Dosar Penal UITAT – in scolile speciale justitia nu ajunge

Dosar Penal UITAT – în şcolile speciale justiţia nu ajunge

Bucureşti, 15 iulie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la tergiversarea actului de justiţie în dosarul penal al unei fetiţe cu Sindrom Down din Bucureşti, agresată în şcoala specială, care trenează de 2 ani şi 5 luni.

Anunt important despre alocatia de hrana a copiilor cu CES din scoli

Anunț important despre alocația de hrană a copiilor cu CES din școli!

Guvernul Romaniei, prin Hotararea nr. 423/16.06.2016 publicata in Monitorul Oficial, nr. 0465/22.06.2016, a aprobat distribuirea pe judete a sumelor necesare drepturilor copiilor cu CES inscrisi in invatamantul de masa, precum si metodologia de acordare a acestor drepturi.

Mesaj catre parinti

Mesaj către părinţi

Dragi părinţi de copii cu dizabilităţi,
Acesta este un apel la solidaritate şi mobilizare pentru dreptul la educaţie al copiilor cu dizabilităţi din România.

Workshop-ul pentru profesori cu tema „Incluziunea copiilor cu dizabilitati in invatamantul de masa – nevoi identificate si solutii practice”

Workshop-ul pentru profesori cu tema „Incluziunea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă – nevoi identificate și soluții practice”

București, 10 mai 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a organizat luni, 9 mai, Workshop-ul cu tema “Incluziunea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă – nevoi identificate și soluții practice”.

MENCS REINVENTEAZA UN DREPT DOBANDIT ACUM 5 ANI

Bucureşti, 27 aprilie 2016. CEDCD îşi exprimă deosebita îngrijorare faţă de modul în care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) înţelege să distorsioneze percepţia publicului larg şi a părinţilor cu privire la problematica copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)/dizabilităţi.

Scrisoare de pozitie CEDCD – Mental Disability Advocacy Centre

Scrisoare de poziţie CEDCD – Mental Disability Advocacy Centre

CĂTRE:
MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE
În atenţia domnului Ministru, Adrian CURAJ

Discriminarea poate fi si:

Discriminarea poate fi și:

Dragi părinţi,
Cunoaşteţi drepturile copilului dumneavoastră! Discriminarea este un fenomen frecvent întâlnit, ale cărui victime sunt copiii cu dizabilități, mai ales în mediul școlar.

Denisa „marul stricat” al unei clase din Onesti

Denisa, „mărul stricat” al unei clase din Oneşti

Bucureşti, 19 aprilie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat astăzi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul unei fetiţe de în vărstă de 15 ani, victima unor tratamente umilitoare în Școala Gimnazială Ghiță Mocanu din Onești, Judeţul Bacău.

International Women of Courage Award 2016

International Women of Courage Award 2016

Miercuri, 7 aprilie 2016, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a acordat doamnei Mădălina TURZA, preşedintele CEDCD, o prestigioasă recunoaştere a eforturilor sale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi în cadrul ceremoniei International Women of Courage Award – 2016.

Doua surori pe care sistemul le desparte

Două surori pe care sistemul le desparte

Bucureşti, 23 martie 2016. CEDCD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul unei fetiţe de 8 ani din Judeţil Galaţi, diagnosticată cu tulburare de spectru autist (Sindrom Asperger), exclusă din Şcoala Gimnazială nr. 10, Petre Ţuţea din Galaţi.

Seminar cu magistratii pe tema dreptului la educatie al copiilor cu dizabilitati

Seminar cu magistratii pe tema dreptului la educaţie al copiilor cu dizabilităţi

Bucureşti, 18 martie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a organizat astăzi, 18 martie, Seminarul cu tema „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Leia si David – cea mai noua campanie a CEDCD

Leia şi David – cea mai nouă campanie a CEDCD

„Drepturile copiilor cu dizabilităţi reprezintă misiunea şi crezul organizaţiei noastre. Dincolo, însă, de lupta pentru aceste drepturi, dincolo de cifre şi statistici, dincolo de dosare la instanţă şi cazuri dureroase de abuzuri şi discriminări, se află COPIII.

Seminar adresat magistratilor – „Dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati in Romania din perspectiva Conventiei ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati”

Seminar adresat magistraţilor – „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) organizează vineri, 18 martie 2016, începând cu ora 10.00 Seminarul adresat magistraţilor cu tema „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Lansare Platforma wwweducatieincluzivainfo

Lansare Platformă www.educatieincluziva.info

Bucureşti, 16 februarie 2016. CEDCD lansează astăzi platforma de resurse şi promovare a educaţiei incluzive – www.educatieincluziva.info, platformă dezvoltată în cadrul Proiectului „Deschideţi Şcolile Speciale – Paşi către echitate în educaţie”, finanţat de Open Society Foundations – Human Rights Inistiative.

Rezultatele intalnirii reprezentantilor CEDCD cu domnul ministru al Educatiei Adrian Curaj

Rezultatele întâlnirii reprezentanţilor CEDCD cu domnul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj

Marţi, 9 februarie 2016, o delegaţie a CEDCD formată din doamna preşedinte Mădălina Turza şi doamna Coordonator Program Consiliere şi Stagiari, Andrada Antofie, au participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj.

Profesoarei de Geografie „ii este scarba de Andrei” Pentru ca are Sindrom Down

Profesoarei de Geografie „îi este scârbă de Andrei” . Pentru ca are Sindrom Down.

Bucureşti, 08 februarie 2016. CEDCD a depus astăzi plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul unui băiat de 14 ani, elev în clasa a V a la Şcoala Gimnazială nr. 13, Ion Creangă din Botoşani pe fondul tratamentului umilitor şi degradant la care copilul şi părinţii săi sunt supuşi în mod constant.

Lansare Proiect DESCHIDETI SCOLILE SPECIALE

Lansare Proiect DESCHIDEŢI ŞCOLILE SPECIALE

Bucureşti, 08 februarie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) lansează astăzi Proiectul DESCHIDEŢI ŞCOLILE SPECIALE – Paşi către echitate în educaţie (No Child Kept Apart – Steps toward Equity in Education), proiect

10 SCHIMBARI PE CARE PROFESORII LE POT FACE LA CLASA PENTRU A FACILITA INCLUZIUNEA COPIILOR CU DIZABILITATI

10 SCHIMBĂRI PE CARE PROFESORII LE POT FACE LA CLASĂ PENTRU A FACILITA INCLUZIUNEA COPIILOR CU DIZABILITĂȚI

Pentru ca toți elevii să poată avea acces la experiența învățării, profesorii trebuie să fie pregătiți pentru DIFERENȚELE existente în ceea ce privește abilitățile elevilor și modul lor de învățare.

DREPTATE PENTRU RADUCU

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului aduce o victorie pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi – amendă contravenţională pentru grădiniţa care l-a discriminat şi hărţuit pe Răducu.

REPERE – campanie de informare online

R.E.P.E.R.E. – campanie de informare online

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) lanseaza in perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2015 Campania de informare online – R.E.P.E.R.E – Respect, Echitate, Potential, Evolutie, Recunoastere, Egalitate.

NU NE CONDAMNATI COPIII NU SORIN CAMPEANU

NU NE CONDAMNAŢI COPIII! NU SORIN CAMPEANU!

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la numirea ca Premier interimar a domnului Sorin CÂMPEANU, ministru al Educaţiei Naţionale.

Intalnire oficiala cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema

Intalnire oficiala cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema

Marti, 3 noiembrie 2015, reprezentantii Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) au participat la o intalnire de lucru cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema, domnul Philip Alston, pentru a discuta despre situatia drepturilor copiilor cu dizabilitati din Romania.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate – TELEORMAN

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate – TELEORMAN

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria a organizat miercuri, 27 mai 2015, Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate,  la Primăria Municipiului Alexandria.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Aproximativ 100 de profesori, parinti si specialisti au participat miercuri, 29 aprilie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate

Conferinta ”DARE for Children with Disabilities”

Conferința ”DARE for Children with Disabilities”

Joi, 26 martie 2015, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, American Corner București și Ambasada Statelor Unite la București a organizat Conferința ”DARE for Children with Disabilities”.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate CONSTANTA

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate  - CONSTANTA

Peste 100 de profesori, parinti si specialisti au participat vineri, 27 februarie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate, la Constanta

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti – ”stat in stat”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București – ”stat în stat”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) interzice liberul acces la informații de interes public Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD).

”SPUNE CE CREZI DESPRE SCOALA COPILULUI TAU”

”SPUNE CE CREZI DESPRE ȘCOALA COPILULUI TAU”

Prima platformă online in care părinții de copii cu dizabilități iși pot spune opinia despre calitatea educatiei în școala în care învață copiii lor

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate-PRAHOVA

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate-PRAHOVA

Peste 300 de profesori, parinti si specialisti au participat vineri, 30 ianuarie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate, organizata de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) la Casa Corpului Didactic Prahova.

Programul de Internship VOLUNTARI PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITATI

Programul de Internship VOLUNTARI PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITATI

Programul se adreseaza studentilor la facultatile de Stiinte Politice si se deruleaza in perioada ianuarie - iunie 2015

Conferinta -DE VORBA CU PARINTII

Conferința -DE VORBA CU PARINTII

Analiza situației drepturilor copiilor cu dizabilități - 2014

Conferinta „DE VORBA CU PARINTII – Situatia drepturilor copiilor cu dizabilitati in Romania”

Conferinta „DE VORBA CU PARINTII – Situatia drepturilor copiilor cu dizabilitati in Romania”

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana, organizeaza vineri, 12 decembrie 2014, incepand cu ora 10.00 la Conferinta „DE VORBA CU PARINTII – Situatia drepturilor copiilor cu dizabilitati in Romania”.

Lansare Proiect INDRAZNESTE SA LUPTI PENTRU COPILUL TAU

Lansare Proiect INDRAZNESTE SA LUPTI PENTRU COPILUL TAU

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) demarează astăzi implementarea Proiectului ”Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului.

Maria NU merge la scoala

Maria NU merge la scoala

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) a sesizat astăzi, 22 septembrie, Inspectoratul Școlar al Județului Argeș cu privire la refuzul cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Carol I, din Curtea de Argeș, de a o primi pe Maria în calsa I.

Copiii cu dizabilitati si copiii romi stigmatizati de reprezentanti ai sistemului de educatie

Copiii cu dizabilități și copiii romi stigmatizați de reprezentanți ai sistemului de educație

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) a sesizat astăzi, 10 septembrie, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la publicarea unei serii de articole cu caracter profund discriminator la adresa copiilor cu dizabilități din România în cadrul unui jurnal regional.

Raportorul pentru drepturile omului al Consiliului Europei solicita invatamant incluziv

Raportorul pentru drepturile omului al Consiliului Europei solicita invatamant incluziv

Autoritățile trebuie să se asigure că copiii cu nevoi educaționale speciale beneficiază efectiv de sprijin individual și de adaptări adecvate în instituţiile de masă, în conformitate cu articolul 24 din UNCRPD

Unde si cum invata 31132 copii cu dizabilitati

Unde şi cum învaţă 31.132 copii cu dizabilități?

Miercuri, 14 mai 2014, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) și Centrul de Resurse Juridice (CRJ) au organizat conferința ”Unde și cum învață 31.132 copii cu dizabilități?”.

Pozitie oficiala

Poziție oficială

cu privire la campania de denigrare a proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități, campanie initiata de reprezentantii educatiei speciale

Rezultatele Proiectului ELEV IN CLASA I

Rezultatele Proiectului ELEV ÎN CLASA I

Profesorii din România vor o reformă de substanță în educația copiilor cu dizabilități

Proiectul de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati DEPUS IN PARLAMENTUL ROMANIEI

Proiectul de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati DEPUS IN PARLAMENTUL ROMANIEI

Proiectul de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati a fost depus in Parlamentul Romaniei cu 29 de initiatori de la toate formatiunile politice din Parlament

Un nou precedent o noua victorie pentru drepturile copiilor cu dizabilitati

Un nou precedent, o noua victorie pentru drepturile copiilor cu dizabilități

Decizia Curţii de Apel Craiova – o nouă decizie favorabilă pentru drepturile copiilor cu dizabilități.

Ziua Internationala a Sindromului Down

Ziua Internationala a Sindromului Down

De ce port panglica MOV?
Mii de părinți de copii cu dizabilități din România se vor face maine, 21 martie, VIZIBILI.

INVITATIE Conferinta tematica „DARE – Demnitate Acces Respect Educatie

INVITAȚIE - Conferința tematică „D.A.R.E – Demnitate, Acces, Respect, Educație.

Îndrăznește să lupți pentru DREPTURILE lor!

Campania TU ESTI VOCEA COPILULUI TAU

Campania TU ESTI VOCEA COPILULUI TAU

Afla cum iti poti ajuta copilul. Dizabilitatea nu se trateaza cu bataie si sedative

ELEV IN CLASA I

ELEV IN CLASA I

Seminar „Acces la educație pentru copiii cu epilepsie și alte tipuri de dizabilități”

Plangere penala impotriva cadrelor didactice din Scoala Speciala nr11

”Astăzi sistemul mi-a declarat război”

SCRISOARE DESCHISA

SCRISOARE DESCHISA

Catre Primul Ministru al Romaniei privind denaturarea adevarului in Raportul Romaniei Catre ONU privind accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati

Romania MINTE cu nerusinare la ONU

România MINTE cu nerușinare la ONU

Guvernul României a raportat Organizației Națiunilor Unite intr-un document oficial informații care nu reflectă nici pe departe situația reală a copiilor cu dizabilități în sistemul de educație național.

Modificarea Constitutiei

Modificarea Constitutiei

Scrisoare deschisă adresată Domnului Crin Antonescu și membrilor comisiei parlamentare de revizuire a Constituției

Lansare Proiect ELEV in CLASA I

Lansare Proiect ELEV in CLASA I

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) în parteneriat cu Asociația pentru Dravet și Alte Epilepsii Rare si Inspectoratul Școlar al Municipiului București, demarează marți, 24 decembrie 2013, Proiectul ”ELEV ÎN CLASA I”, proiect finanțat de Raiffeisen Bank

Propunere de proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati prezentata de CEDCD si Coalitia OSVD in Parlamentul Romaniei

Propunere de proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități prezentata de CEDCD si Coalitia OSVD în Parlamentul României

Scopul acestui act normativ este de a asigura drepturi efective pentru copiii cu dizabilități din România și de diminua numărul de asistați social prin investiția în servicii de intervenție timpurie, educație incluzivă și măsuri efective de adaptare a mediului.

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

Silver Award for Excellence – Categoria ”Public Affairs, Advoccacy și Lobby”

CEDCD si Interigts au pus bazele primei retele informale de juristi din Romania pentru protectia drepturilor copiilor cu dizabilitati

CEDCD și Interigts au pus bazele primei rețele informale de juriști din România pentru protecția drepturilor copiilor cu dizabilități

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și Interights au organizat în perioada 16 – 17 noiembrie 2013 Seminarul de pregătire ”Drepturile copiilor cu dizabilitati – de la teorie la practică”.

O NOUA VICTORIE PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITATI

O NOUĂ VICTORIE PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITĂȚI

Amendă contravențională pentru directorul care a încălcat trei drepturi fundamentale ale unui copil cu dizabilități: dreptul la EDUCAȚIE, SĂNĂTATE, DEMNITATE

Conferinta aniversara CEDCD Copiii nostri Victoriile noastre

Conferinta aniversara CEDCD - Copiii nostri, Victoriile noastre

Lansarea Raportului anual de activitate - 2012. Cercetare privind calitatea sistemului de educatie al copiilor cu dizabilități

A VI a editie a Seminarului O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CLUJ

A VI a editie a Seminarului O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - CLUJ

Aproape 1000 de km parcursi pentru ca mesajul de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilitati sa poata fi auzit si la Cluj. Peste 150 de persoane au participat duminica, 23 iunie 2013 la Seminarul CEDCD organizat la Floresti, Cluj, cu sprijinul Asociatiei Asociatia Voci Neauzite.

Pentru ca este ”handicapat” un baietel de 7 ani nu are voie la scoala

Pentru că este ”handicapat” un baietel de 7 ani nu are voie la școală

Discriminarea pe criteriul dizabilității – politica nescrisă a școlilor din România - Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

SERIA SEMINARIILOR REGIONALE O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CONTINUA LA CLUJ

SERIA SEMINARIILOR REGIONALE O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CONTINUA LA CLUJ

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in parteneriat cu Pyramid Educational Consultants Romania si Asociatia VOCI NEAUZITE, are placerea de a va invita Duminică, 23 iunie, intre orele 10.00-13.00 la seminarul cu tema:

ATAC DIRECT LA DEMNITATEA PERSOANELOR CU DIZABILITATI

ATAC DIRECT LA DEMNITATEA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Noul Ordin comun de încadrare în grad de handicap al persoanelor cu dizabilități – condamnare la moartea socială

DEMNITATE SI RESPECT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI IN CONSTITUTIA ROMANIEI

DEMNITATE ȘI RESPECT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI ÎN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Propuneri de modificare a textului constituțional

SFIDARE SI REA VOINTA IN CAZUL MICUTEI ALEXIA

SFIDARE ȘI REA VOINȚĂ ÎN CAZUL MICUȚEI ALEXIA

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a sesizat Inspectoratul Școlar al Municipiului București cu privire la restricționarea accesului la educație al micuței Alexia.

DE CE O NOUA LEGE PRIVIND DREPTURILE COPIILOR SI ADULTIULOR CU DIZABILITATI

DE CE O NOUĂ LEGE PRIVIND DREPTURILE COPIILOR ȘI ADULȚIULOR CU DIZABILITĂȚI?

Punct de vedere privind necesitatea elaborării unui nou cadru legal în materie de dizabilitate

Evenimentele O Singura Voce pentru Dizabilitate

Evenimentele O Singura Voce pentru Dizabilitate

Peste 3000 de voturi online in cateva ore

Marsul O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Marsul O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Peste 100 de persoane sunt aşteptate joi, 201 martie 2013, la Marşul “O Singura Voce pentru Dizabilitate” organizat de CEDCD, membru fondator al Coalitiei cu acelaşi nume.

In Parlamentul Romaniei si in strada vocea copiilor cu dizabilitati va fi auzita

În Parlamentul României şi în stradă, vocea copiilor cu dizabilităţi va fi auzită

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), membru fondator al Coaliţiei O Singură Voce pentru Dizabilitate, organizează joi, 21 martie 2013, în Bucureşti, cu prilejul Zilei Internationale a Sindromului Down, primele două evenimente centrale ale Campaniei naţionale cu acelaşi nume

Campania O Singura Voce pentru Dizabilitate printre bucuresteni

Campania O Singura Voce pentru Dizabilitate printre bucuresteni

De cateva zile miile de bucuresteni care calatoresc cu metroul afla despre copiii nostrii. Mesajul de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilitati calatoreste in reteaua Metrorex timp de 2 spatamani cu ajutorul Companiei SPECTACULAR. VOCEA NOASTRA ESTE AUZITA!

Lansare Campanie O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Lansare Campanie O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Coalitia O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE (OSVD) lanseaza astazi, 11 martie, campania “O Singura Voce pentru Dizabilitate”

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Deva a V a editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - Deva - a V a editie

Peste 80 de persoane au participat Sâmbătă, 2 martie, la Seminarul O Singură Voce pentru Dizabilitate organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, în parteneriat cu Asociația Longdon Down 2000 Deva și Asociația Sindrom Down Valea Jiului, la Deva

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinta Tematica – “De vorba cu Emotiile”

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinţa Tematică – “De vorbă cu Emoţiile”

Prezenţa domnului Andy Bondy în România este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul, care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor

Campania ALEG SCHIMBAREA CONSTRUIESC VIITORUL

Campania ALEG SCHIMBAREA. CONSTRUIESC VIITORUL

Am demonstrat ca se poate. Am demonstrat ca ne pasa. Sustine misiunea CEDCD

ABUZ IMPOTRIVA MICUTULUI DAVID

ABUZ ÎMPOTRIVA MICUŢULUI DAVID

Acţiune în instanţă împotriva Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Covasna

EXISTA DREPTATE Reparatie morala pentru micutul Davis

EXISTĂ DREPTATE! Reparaţie morală pentru micuţul Davis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării constată fapta de discriminare

COALITIA „O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE” – oficial constituita

COALIŢIA „O SINGURĂ VOCE PENTRU DIZABILITATE” – oficial constituită

Cel de-al - IV -lea Seminar Regional „O singură Voce pentru Dizabilitate” a marcat constituirea oficială a Coaliţiei cu acelaşi nume.

O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Prima Coalitie pentru drepturile copiilor cu dizabilitati

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a demarat procesul de constituire a primei coaliţii de la nivelul societăţii româneşti dedicate promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

CEDCD premiat la Gala Premiilor VIP Oamenii Schimbarii

CEDCD premiat la Gala Premiilor VIP - Oamenii Schimbarii

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) câştigă al doilea premiu consecutiv pentru activitatea de promovare a drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

CEDCD castiga Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilitati

CEDCD câştigă Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi

Pentru prima dată în istoria Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, o organizaţie nonguvernamentală a câştigat premiul Secţiunii PROMOVEAZĂ ABILITATEA. Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) i-a fost decernat Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi la Secţiunea Promovează Abilitatea.

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Constanta a IV a editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - Constanta - a IV a editie

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) în parteneriat cu Pyramid Educational Consultants Romania şi Asociatia Down Est România, are placerea de a va invita Sambata, 2 februarie 2013, intre orele 13:30-17:00 la seminarul cu tema: O Singura Voce pentru Dizabilitate

Invatatoarea care l-a lezat pe micutul cu Sindrom Down paraseste sistemul de invatamant

In urma demersurilor CEDCD cu privire la cazul micutului cu Sindrom Down din clasa I a unei scoli bucurestene, care a fost agresat in repetate randuri de catre invatatoare si caruia i s-a lipit banda adeziva la gura a parasit sistemul de invatamant.

EDUCATIE CU BANDA ADEZIVA LA GURA

EDUCAŢIE CU BANDĂ ADEZIVA LA GURA

În România anului 2012, educaţia copiilor se realizează prin „dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a individualităţii umane”(Legea Educatiei Naţionale 1/2011), cu bandă adezivă la gură.

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Buzau a III a editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - Buzau - a III a editie

Aproximativ 40 de persoane au participat sambata, 8 decembrie 2012, la cel de-al treilea Seminar - O Singura Voce pentru Dizabilitate

SPINNING FOR DISABILITY

SPINNING FOR DISABILITY

Play Fair - Children Right's are not for Play! - Despre Maratonul tip stafeta prilejut de Ziua Internationala a Dizabilitatii. Galerie Foto

INVITATIE SPINNING FOR DISABILITY

INVITATIE - SPINNING FOR DISABILITY

PLAY FAIR – CHILDREN’S RIGHTS ARE NOT FOR PLAY
Maraton de spinning pentru o cauză specială: drepturile copiilor cu dizabilităţi - Ziua Internaţională a Dizabilităţii

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Piatra Neamt a II a editie

11 asociatii si aproximativ 80 de persoane au participat la Seminarul CEDCD de la Piatra Neamt.

ATUNCI CAND AUTORITATEA REFUZA UN DREPT SI O EVIDENTA

ATUNCI CAND AUTORITATEA REFUZĂ UN DREPT ŞI O EVIDENŢĂ

Justiţia şi-a spus ultimul cuvânt în cazul micuţei Mara din Câmpina, Judeţul Prahova

INVITATIE Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

INVITATIE Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Seria seminariilor CEDCD continua la Piatra Neamt

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE prima editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - prima editie

Primul pas - Campina - Peste 70 de persoane au participat sâmbată, 27 Octombrie, la Câmpina, Judeţul Prahova la Seminarul CEDCD - „O singură voce pentru dizabilitate”

CEDCD sesizeaza Parchetul Bucuresti

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Parchetul Bucureşti cu privire la cazul flagrant de instigare la ură şi discriminare împotriva copiilor cu dizabilităţi comis de Compania SECOM.

Romania tace la ONU

Reprezentantul României la cea de-a cincea Cincea Conferinţă Statelor Părţi la Convenţia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi nu a avut nimic de spus în cadrul acestei reuniuni cruciale pentru viaţa şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Drepturile copiilor cu dizabilitati o PRIORITATE pentru ONU dar NU si pentru autoritatile din Romania

Drepturile copiilor cu dizabilitati - o PRIORITATE pentru ONU, dar NU si pentru autoritatile din Romania

În perioada 12-14 septembrie 2012, la sediul ONU se desfăşoară a Cincea Conferinţă Statelor Părţi la Convenţia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

CEDCD va invita la BABY EXPO

CEDCD va invita la BABY EXPO

In perioada 20 - 23 septembrie 2012, echipa CEDCD va asteapta la BABY EXPO - Editia de toamna, la Sala POLIVALENTA, Standul F.02, Parter.

Gradinita este pentru toti copiii

Gradinita este pentru toti copiii!

CEDCD ii sustine pe parintii micutului Davis cu Sindrom DRAVET pentru dreptul sau de a face primii pasi catre scoala!

Dreptate pentru micuta Mara

Dreptate pentru micuta Mara

Decizia Curţii de Apel Ploieşti – o victorie importantă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi. Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză irevocabil micuţei Mara şi familiei ei în demersul de contestare a încadrării în grad de handicap.

Apel pentru dreptul la viata

Apel pentru dreptul la viata

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) este profund îngrijorat de situaţia fetiţei în vârstă de 11 ani cu Sindrom Down din Pakistan, care se confruntă cu spectrul pedepsei cu moartea pentru că a distrus cîteva pagini din cartea sfântă a Islamului, Coranul.

Tudor si mama lui AU DOVEDIT CA SE POATE

Tudor si mama lui AU DOVEDIT CA SE POATE!

Momente ca acestea ne motiveaza sa mergem mai departe.

1 Iunie – Ziua tuturor copiilor Copiii speciali sunt copiii nostri

1 Iunie – Ziua tuturor copiilor - Copiii speciali sunt copiii noștri

Duminică, 3 iunie, copiii speciali din cadrul Centrului Rezidenţial „Don Orione” din Comuna Voluntari nu au fost singuri.

1 Iunie – Ziua tuturor copiilor CONCURSUL „STRUMFUL CURCUBEU”

1 Iunie – Ziua tuturor copiilor  CONCURSUL „STRUMFUL CURCUBEU”

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati va invita la concurs.

Femeie Mama de copil cu dizabilitati Angajat

Femeie - Mamă (de copil cu dizabilităţi) - Angajat

Discriminarea prin asociere pe criterii de dizabilitate
Mama copilului cu dizabilităţi, exponenta unei categorii vulnerabile

Invata-l pe cel de langa tine cat de minunat poate fi copilul cu Sindrom Down

Invata-l pe cel de langa tine cat de minunat poate fi copilul cu Sindrom Down

Concluziile Saptamanii Sindromului Down in Romania

Album foto

Album foto

Muzica Dorintelor Implinite - 22 martie 2012 - Concert Extraordinar in beneficiul copiilor cu Sindrom Down

Video MUZICA DORINTELOR IMPLINITE

Video MUZICA DORINTELOR IMPLINITE

Scurt metraj realizat cu ocazia Concertului Extraordinar in beneficiul Copiilor cu Sindrom Down

Conform statisticilor neoficiale in Romania sunt peste 50000 de copii diagnosticati cu Sindrom Down

Conform statisticilor neoficiale in România, sunt peste 50.000 de copii diagnosticați cu Sindrom Down

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) vă invită la evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Sindromului Down, cu scopul de a aduce în atenţia publicului larg şi a factorilor de decizie problematica Sindromului Down.

Concert Extraordinar in beneficiul copiilor cu Sindrom Down din Romania

Concert Extraordinar în beneficiul copiilor cu Sindrom Down din România

Concertul Extraordinar va avea loc la Sala de Concerte Mihail Jora începând cu ora 19:00 şi îl va avea ca protagonist pe Sujeet DESAI, alături de violonista CRISTINA ANGHELESCU și Orchestra de Cameră Radio, dirijor TIBERIU OPREA, invitați speciali fiind actorul VALENTIN TEODOSIU, solista PAULA SELING și BigBand Radio, dirijor IONEL TUDOR.

Abuz si discriminare in intr-o scoala din Judetul Hunedoara

Un băieţel în vârstă de numai 7 ani şi mama lui din Judeţul Hunedoara sunt supuşi unor presiuni teribile pentru retragerea acestuia din şcoala în care învaţă ca elev în clasa I din cauza faptului că băieţelul are Sindrom Down.

Bogdan are nevoie de NOI

Bogdan are nevoie de NOI!

CEDCD a decis să-l sprijine pe Bogdan Doboșan, băiețelul de numai 6 ani cu sindrom Down, sfășiat de o haită de câini din cauza faptului că nu a putut striga după ajutor.

SPUNEM “NU” SUFERINTEI IN TACERE

Centrul European pentru Drepturile Copiilor Dizabilităţi (CEDCD) este revoltat de situaţia băieţelului cu Sindrom Down, în vârstă de numai 6 ani, sfâşiat de o haită de câini.

Sarbatori fericite

Sarbatori fericite!

CEDCD ureaza tuturor partenerilor, colaboratorilor, parintilor, copiilor si prietenilor un an nou fericit, multa sanatate, intelepciune, drum drept si lumina.

Mos Craciun Special pentru Copii Speciali

Moş Crăciun Special pentru Copii Speciali

Sâmbătă şi duminică ne-am bucurat împreună!

Mos Craciun Special a ajuns si la Sibiu

Moş Crăciun Special a ajuns şi la Sibiu

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi l-a condus pe Moş Crăciun şi la copiii speciali din Centrul de Plasament "Speranţa" din Sibiu, vineri, 23 decembrie 2011.

Mos Craciun Special pentru Copiii Speciali

Mos Crăciun Special pentru Copiii Speciali

CEDCD va invită sâmbătă şi duminică (17 - 18 decembrie 2011) la Vitantis Shopping Center pentru a ne bucura împreună, cu şi pentru copiii speciali, care vor primi cadouri de la Moşul, se vor distra alături de zâne şi spiriduşi, vor fi invitaţi la face painting şi vor face cunoştinţă cu diferite personaje de basm.

Sunt prietenul tau

Sunt prietenul tau!

Ziua Internationala a Dizabilitatii, 3 decembrie, CEDCD

21 martie Ziua Internationala a Sindromului Down

Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie pentru a desemna 21 martie ca "Ziua Mondială a Sindromului Down", începând cu anul 2012

La multi ani Cristina La multi ani suflet de inger

La multi ani Cristina!  La multi ani suflet de înger!

Sâmbătă, 10 decembrie 2011, micuţa Andreea Cristina, un copil mic cu probleme mari împlineşte 2 ani.

 
Statistici: 861.764 vizite şi 214.703 vizitatori unici
Statistici T5 Statistici T5