Seminariile VINO CU NOI Educam fiecare copil Impreuna suntem o comunitate

Seminariile VINO CU NOI! - Educăm fiecare copil - Împreună suntem o comunitate

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) pornește la drum în țară. Organizațiile de părinți sunt invitate să se alature caravanei CEDCD.

Solicitare punct de vedere Ministerul Muncii privind aplicarea HG 423/2016

Solicitare punct de vedere Ministerul Muncii privind aplicarea HG 423/2016

Ca urmare a nenumăratelor voastre sesizări, CEDCD a solicitat Ministerului Muncii un punct de vedere oficial cu privire la aplicarea prevederilor HG 423-2016 privind repartizarea pe judeţe a sumelor aprobate prin lege prentru finanțarea drepturilor copiilor-elevilor cu CES integraţi în învățământul de masă.

MAMA „INDISCIPLINATA” COPIL PEDEPSIT

MAMĂ „INDISCIPLINATĂ”, COPIL PEDEPSIT

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTRUL MUNCII,FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE

Scoala de masa este si pentru copilul tau

Școala de masă este și pentru copilul tău!

Iată 10 lucruri pe care trebuie să le aveți în considerare în momentul în care faceți alegerea de a vă înscrie copilul la școală.

CEDCD lanseaza Campania „Scoala de masa este si pentru copilul tau”

CEDCD lansează Campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”!

În perioada 1-15 septembrie, derulăm în mediul online campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”, care implică o serie de materiale informative despre urmărirea interesului superior al copilului dumneavoastră cu dizabilități la înscrierea la școală.

Dosar Penal UITAT – in scolile speciale justitia nu ajunge

Dosar Penal UITAT – în şcolile speciale justiţia nu ajunge

Bucureşti, 15 iulie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la tergiversarea actului de justiţie în dosarul penal al unei fetiţe cu Sindrom Down din Bucureşti, agresată în şcoala specială, care trenează de 2 ani şi 5 luni.

Anunt important despre alocatia de hrana a copiilor cu CES din scoli

Anunț important despre alocația de hrană a copiilor cu CES din școli!

Guvernul Romaniei, prin Hotararea nr. 423/16.06.2016 publicata in Monitorul Oficial, nr. 0465/22.06.2016, a aprobat distribuirea pe judete a sumelor necesare drepturilor copiilor cu CES inscrisi in invatamantul de masa, precum si metodologia de acordare a acestor drepturi.

Mesaj catre parinti

Mesaj către părinţi

Dragi părinţi de copii cu dizabilităţi,
Acesta este un apel la solidaritate şi mobilizare pentru dreptul la educaţie al copiilor cu dizabilităţi din România.

Workshop-ul pentru profesori cu tema „Incluziunea copiilor cu dizabilitati in invatamantul de masa – nevoi identificate si solutii practice”

Workshop-ul pentru profesori cu tema „Incluziunea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă – nevoi identificate și soluții practice”

București, 10 mai 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a organizat luni, 9 mai, Workshop-ul cu tema “Incluziunea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă – nevoi identificate și soluții practice”.

MENCS REINVENTEAZA UN DREPT DOBANDIT ACUM 5 ANI

Bucureşti, 27 aprilie 2016. CEDCD îşi exprimă deosebita îngrijorare faţă de modul în care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) înţelege să distorsioneze percepţia publicului larg şi a părinţilor cu privire la problematica copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)/dizabilităţi.

Scrisoare de pozitie CEDCD – Mental Disability Advocacy Centre

Scrisoare de poziţie CEDCD – Mental Disability Advocacy Centre

CĂTRE:
MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE
În atenţia domnului Ministru, Adrian CURAJ

Discriminarea poate fi si:

Discriminarea poate fi și:

Dragi părinţi,
Cunoaşteţi drepturile copilului dumneavoastră! Discriminarea este un fenomen frecvent întâlnit, ale cărui victime sunt copiii cu dizabilități, mai ales în mediul școlar.

Denisa „marul stricat” al unei clase din Onesti

Denisa, „mărul stricat” al unei clase din Oneşti

Bucureşti, 19 aprilie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat astăzi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul unei fetiţe de în vărstă de 15 ani, victima unor tratamente umilitoare în Școala Gimnazială Ghiță Mocanu din Onești, Judeţul Bacău.

International Women of Courage Award 2016

International Women of Courage Award 2016

Miercuri, 7 aprilie 2016, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a acordat doamnei Mădălina TURZA, preşedintele CEDCD, o prestigioasă recunoaştere a eforturilor sale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi în cadrul ceremoniei International Women of Courage Award – 2016.

Doua surori pe care sistemul le desparte

Două surori pe care sistemul le desparte

Bucureşti, 23 martie 2016. CEDCD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul unei fetiţe de 8 ani din Judeţil Galaţi, diagnosticată cu tulburare de spectru autist (Sindrom Asperger), exclusă din Şcoala Gimnazială nr. 10, Petre Ţuţea din Galaţi.

Seminar cu magistratii pe tema dreptului la educatie al copiilor cu dizabilitati

Seminar cu magistratii pe tema dreptului la educaţie al copiilor cu dizabilităţi

Bucureşti, 18 martie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a organizat astăzi, 18 martie, Seminarul cu tema „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Leia si David – cea mai noua campanie a CEDCD

Leia şi David – cea mai nouă campanie a CEDCD

„Drepturile copiilor cu dizabilităţi reprezintă misiunea şi crezul organizaţiei noastre. Dincolo, însă, de lupta pentru aceste drepturi, dincolo de cifre şi statistici, dincolo de dosare la instanţă şi cazuri dureroase de abuzuri şi discriminări, se află COPIII.

Seminar adresat magistratilor – „Dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati in Romania din perspectiva Conventiei ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati”

Seminar adresat magistraţilor – „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) organizează vineri, 18 martie 2016, începând cu ora 10.00 Seminarul adresat magistraţilor cu tema „Dreptul la educație al copiilor cu dizabilități în România din perspectiva Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități”.

Lansare Platforma wwweducatieincluzivainfo

Lansare Platformă www.educatieincluziva.info

Bucureşti, 16 februarie 2016. CEDCD lansează astăzi platforma de resurse şi promovare a educaţiei incluzive – www.educatieincluziva.info, platformă dezvoltată în cadrul Proiectului „Deschideţi Şcolile Speciale – Paşi către echitate în educaţie”, finanţat de Open Society Foundations – Human Rights Inistiative.

Rezultatele intalnirii reprezentantilor CEDCD cu domnul ministru al Educatiei Adrian Curaj

Rezultatele întâlnirii reprezentanţilor CEDCD cu domnul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj

Marţi, 9 februarie 2016, o delegaţie a CEDCD formată din doamna preşedinte Mădălina Turza şi doamna Coordonator Program Consiliere şi Stagiari, Andrada Antofie, au participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj.

Profesoarei de Geografie „ii este scarba de Andrei” Pentru ca are Sindrom Down

Profesoarei de Geografie „îi este scârbă de Andrei” . Pentru ca are Sindrom Down.

Bucureşti, 08 februarie 2016. CEDCD a depus astăzi plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul unui băiat de 14 ani, elev în clasa a V a la Şcoala Gimnazială nr. 13, Ion Creangă din Botoşani pe fondul tratamentului umilitor şi degradant la care copilul şi părinţii săi sunt supuşi în mod constant.

Lansare Proiect DESCHIDETI SCOLILE SPECIALE

Lansare Proiect DESCHIDEŢI ŞCOLILE SPECIALE

Bucureşti, 08 februarie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) lansează astăzi Proiectul DESCHIDEŢI ŞCOLILE SPECIALE – Paşi către echitate în educaţie (No Child Kept Apart – Steps toward Equity in Education), proiect

10 SCHIMBARI PE CARE PROFESORII LE POT FACE LA CLASA PENTRU A FACILITA INCLUZIUNEA COPIILOR CU DIZABILITATI

10 SCHIMBĂRI PE CARE PROFESORII LE POT FACE LA CLASĂ PENTRU A FACILITA INCLUZIUNEA COPIILOR CU DIZABILITĂȚI

Pentru ca toți elevii să poată avea acces la experiența învățării, profesorii trebuie să fie pregătiți pentru DIFERENȚELE existente în ceea ce privește abilitățile elevilor și modul lor de învățare.

DREPTATE PENTRU RADUCU

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului aduce o victorie pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi – amendă contravenţională pentru grădiniţa care l-a discriminat şi hărţuit pe Răducu.

REPERE – campanie de informare online

R.E.P.E.R.E. – campanie de informare online

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) lanseaza in perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2015 Campania de informare online – R.E.P.E.R.E – Respect, Echitate, Potential, Evolutie, Recunoastere, Egalitate.

NU NE CONDAMNATI COPIII NU SORIN CAMPEANU

NU NE CONDAMNAŢI COPIII! NU SORIN CAMPEANU!

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la numirea ca Premier interimar a domnului Sorin CÂMPEANU, ministru al Educaţiei Naţionale.

Intalnire oficiala cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema

Intalnire oficiala cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema

Marti, 3 noiembrie 2015, reprezentantii Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) au participat la o intalnire de lucru cu Raportorul ONU pentru Drepturile Omului si Saracie Extrema, domnul Philip Alston, pentru a discuta despre situatia drepturilor copiilor cu dizabilitati din Romania.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate – TELEORMAN

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate – TELEORMAN

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Primăria Municipiului Alexandria a organizat miercuri, 27 mai 2015, Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate,  la Primăria Municipiului Alexandria.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Aproximativ 100 de profesori, parinti si specialisti au participat miercuri, 29 aprilie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate

Conferinta ”DARE for Children with Disabilities”

Conferința ”DARE for Children with Disabilities”

Joi, 26 martie 2015, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, American Corner București și Ambasada Statelor Unite la București a organizat Conferința ”DARE for Children with Disabilities”.

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate CONSTANTA

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate  - CONSTANTA

Peste 100 de profesori, parinti si specialisti au participat vineri, 27 februarie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate, la Constanta

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti – ”stat in stat”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București – ”stat în stat”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) interzice liberul acces la informații de interes public Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD).

”SAY WHAT YOU THINK ABOUT YOUR CHILD’S SCHOOL”

”SAY WHAT YOU THINK ABOUT YOUR CHILD’S SCHOOL!”

The first online platform through which parents of children with disabilities can express their opinion on the quality of education in the schools attended by their children.

INVITATION to „DARE Conference – All children have the right to quality education”

INVITATION to „D.A.R.E!  Conference – All children have the right to quality education”

The European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) invites you on Friday, January 30, 2015, starting from 15:30 to „D.A.R.E! Conference – All children have the right to quality education!”. The Conference will take place in Ploiești

VOLUNTEERS FOR RIGHTS OF CHILDREN WITH DISABILITIES Internship Program

VOLUNTEERS FOR RIGHTS OF CHILDREN WITH DISABILITIES Internship Program

The European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) launches VOLUNTEERS FOR RIGHTS OF CHILDREN WITH DISABILITIES Internship Program.

The Conference ‘’Talking with Parents’’

The Conference ‘’Talking with Parents’’.

Bucharest December 12th, 2014. The European Center for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) in partnership with The Romanian-American University, is organizing on Friday, December 12th, the Conference : ‘’ Talking with Parents – the situation of the rights of children with disabilities in Romania’’.

The Conference “Talking with Parents – the situation of the rights of children with disabilities in Romania”

The Conference “Talking with Parents – the situation of the rights of children with disabilities in Romania”.

The European Center for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) in partnership with The Romanian-American University, is organising on Friday, December 12, 2014, starting with 10.00 AM the Conference “Talking with Parents – the situation of the rights of children with disabilities in Romania”.

Launch of the DARE TO FIGHT FOR YOUR CHILD Project

Launch of the DARE TO FIGHT FOR YOUR CHILD! Project

Bucharest, November 6th , 2014, The European Center for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) is starting today the implementation of the project ‘’Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities – D.A.R.E. for Children with Disabilities"

Maria cannot go to school

Maria cannot go to school!

Bucharest, September 22th, 2014. The European Center for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) has notified today, September 22th, The School Inspectorate of Arges County regarding the refusal of the teaching staff from Carol I high school in Curtea de Arges, to accept Maria in first grade.

Disabled and Roma children stigmatized by representatives of the education system

Disabled and Roma children stigmatized by representatives of the education system

The European Center for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) notified today, September 10th, The National Council for Combating Discrimination regarding the publication of a number of articles in a regional newspaper that include discriminatory content towards disabled and Roma children from Romania.

Raportorul pentru drepturile omului al Consiliului Europei solicita invatamant incluziv

Raportorul pentru drepturile omului al Consiliului Europei solicita invatamant incluziv

Autoritățile trebuie să se asigure că copiii cu nevoi educaționale speciale beneficiază efectiv de sprijin individual și de adaptări adecvate în instituţiile de masă, în conformitate cu articolul 24 din UNCRPD

Where and how do 31132 disabled children study

Where and how do 31.132 disabled children study?

European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) and The Centre for Legal Resources (CJR) organized the conference „Where and how do 31.132 disabled children study?”

Official statement

Official statement

regarding the defamation campaign launched against the motioned bill for rights of children with disability

Results of the „1st Grade Student”program

Results of the „1st Grade Student”program

Urgent reform needed in Eucation

The draft law on the rights of children with disabilities officially registered with the Romanian Parliament

The draft law on the rights of children with disabilities officially registered with the Romanian Parliament

With 29 initiators from all the political parties in the Parliament the bill motioned by The Centre for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD) together with the Coalition “One Voice for Disability” was introduced to the Permanent Bureau of the Deputies Chamber and forwarded to the Senate on Friday, March 31st 2014

A new precedent a new victory for rights of children with disabilities

A new precedent, a new victory for rights of children with disabilities

Bucharest, 27 march 2014 - The decision of Craiova's Court of Appeal - a new favorable ruling for the rights of children with disabilities.

World Down Syndrome Day

World Down Syndrome Day

Bucharest, March 20th 2014. Tomorrow, March 21st, thousands of parents of children with disabilities will make themselves visible.

INVITATIE Conferinta tematica „DARE – Demnitate Acces Respect Educatie

INVITAȚIE - Conferința tematică „D.A.R.E – Demnitate, Acces, Respect, Educație.

Îndrăznește să lupți pentru DREPTURILE lor!

Campania TU ESTI VOCEA COPILULUI TAU

Campania TU ESTI VOCEA COPILULUI TAU

Afla cum iti poti ajuta copilul. Dizabilitatea nu se trateaza cu bataie si sedative

ELEV IN CLASA I

ELEV IN CLASA I

Seminar „Acces la educație pentru copiii cu epilepsie și alte tipuri de dizabilități”

Plangere penala impotriva cadrelor didactice din Scoala Speciala nr11

”Astăzi sistemul mi-a declarat război”

Open Letter

Open Letter

To the Romanian Prime Minister regarding the Official Report presented to UN where false information about the access to education of children with disabilities are presented

Romania MINTE cu nerusinare la ONU

România MINTE cu nerușinare la ONU

Guvernul României a raportat Organizației Națiunilor Unite intr-un document oficial informații care nu reflectă nici pe departe situația reală a copiilor cu dizabilități în sistemul de educație național.

Modificarea Constitutiei

Modificarea Constitutiei

Scrisoare deschisă adresată Domnului Crin Antonescu și membrilor comisiei parlamentare de revizuire a Constituției

Lansare Proiect ELEV in CLASA I

Lansare Proiect ELEV in CLASA I

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) în parteneriat cu Asociația pentru Dravet și Alte Epilepsii Rare si Inspectoratul Școlar al Municipiului București, demarează marți, 24 decembrie 2013, Proiectul ”ELEV ÎN CLASA I”, proiect finanțat de Raiffeisen Bank

Propunere de proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati prezentata de CEDCD si Coalitia OSVD in Parlamentul Romaniei

Propunere de proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități prezentata de CEDCD si Coalitia OSVD în Parlamentul României

Scopul acestui act normativ este de a asigura drepturi efective pentru copiii cu dizabilități din România și de diminua numărul de asistați social prin investiția în servicii de intervenție timpurie, educație incluzivă și măsuri efective de adaptare a mediului.

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

Silver Award for Excellence – Categoria ”Public Affairs, Advoccacy și Lobby”

CEDCD si Interigts au pus bazele primei retele informale de juristi din Romania pentru protectia drepturilor copiilor cu dizabilitati

CEDCD și Interigts au pus bazele primei rețele informale de juriști din România pentru protecția drepturilor copiilor cu dizabilități

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și Interights au organizat în perioada 16 – 17 noiembrie 2013 Seminarul de pregătire ”Drepturile copiilor cu dizabilitati – de la teorie la practică”.

O NOUA VICTORIE PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITATI

O NOUĂ VICTORIE PENTRU DREPTURILE COPIILOR CU DIZABILITĂȚI

Amendă contravențională pentru directorul care a încălcat trei drepturi fundamentale ale unui copil cu dizabilități: dreptul la EDUCAȚIE, SĂNĂTATE, DEMNITATE

Conferinta aniversara CEDCD Copiii nostri Victoriile noastre

Conferinta aniversara CEDCD - Copiii nostri, Victoriile noastre

Lansarea Raportului anual de activitate - 2012. Cercetare privind calitatea sistemului de educatie al copiilor cu dizabilități

A VI a editie a Seminarului O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CLUJ

A VI a editie a Seminarului O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - CLUJ

Aproape 1000 de km parcursi pentru ca mesajul de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilitati sa poata fi auzit si la Cluj. Peste 150 de persoane au participat duminica, 23 iunie 2013 la Seminarul CEDCD organizat la Floresti, Cluj, cu sprijinul Asociatiei Asociatia Voci Neauzite.

Pentru ca este ”handicapat” un baietel de 7 ani nu are voie la scoala

Pentru că este ”handicapat” un baietel de 7 ani nu are voie la școală

Discriminarea pe criteriul dizabilității – politica nescrisă a școlilor din România - Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

SERIA SEMINARIILOR REGIONALE O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CONTINUA LA CLUJ

SERIA SEMINARIILOR REGIONALE O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE CONTINUA LA CLUJ

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in parteneriat cu Pyramid Educational Consultants Romania si Asociatia VOCI NEAUZITE, are placerea de a va invita Duminică, 23 iunie, intre orele 10.00-13.00 la seminarul cu tema:

ATAC DIRECT LA DEMNITATEA PERSOANELOR CU DIZABILITATI

ATAC DIRECT LA DEMNITATEA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Noul Ordin comun de încadrare în grad de handicap al persoanelor cu dizabilități – condamnare la moartea socială

DEMNITATE SI RESPECT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI IN CONSTITUTIA ROMANIEI

DEMNITATE ȘI RESPECT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI ÎN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

Propuneri de modificare a textului constituțional

DEFIENCE AND BAD WILL IN THE CASE OF LITTLE ALEXIA

DEFIENCE AND BAD WILL IN THE CASE OF LITTLE ALEXIA

The European Center for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD) has informed the School Inspectorate of Bucharest about restricting little Alexia’s access to education.

WHY A NEW LAW FOR THE RIGHTS OF CHILDREN AND ADULTS WITH DISABILITIES

WHY A NEW LAW FOR THE RIGHTS OF CHILDREN AND ADULTS WITH DISABILITIES?

A view point in regards of the necessity of making a new legal framework on the subject of disability

Evenimentele O Singura Voce pentru Dizabilitate

Evenimentele O Singura Voce pentru Dizabilitate

Peste 3000 de voturi online in cateva ore

Marsul O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Marsul O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Peste 100 de persoane sunt aşteptate joi, 201 martie 2013, la Marşul “O Singura Voce pentru Dizabilitate” organizat de CEDCD, membru fondator al Coalitiei cu acelaşi nume.

In Parlamentul Romaniei si in strada vocea copiilor cu dizabilitati va fi auzita

În Parlamentul României şi în stradă, vocea copiilor cu dizabilităţi va fi auzită

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), membru fondator al Coaliţiei O Singură Voce pentru Dizabilitate, organizează joi, 21 martie 2013, în Bucureşti, cu prilejul Zilei Internationale a Sindromului Down, primele două evenimente centrale ale Campaniei naţionale cu acelaşi nume

Campania O Singura Voce pentru Dizabilitate printre bucuresteni

Campania O Singura Voce pentru Dizabilitate printre bucuresteni

De cateva zile miile de bucuresteni care calatoresc cu metroul afla despre copiii nostrii. Mesajul de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilitati calatoreste in reteaua Metrorex timp de 2 spatamani cu ajutorul Companiei SPECTACULAR. VOCEA NOASTRA ESTE AUZITA!

Lansare Campanie O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Lansare Campanie O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Coalitia O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE (OSVD) lanseaza astazi, 11 martie, campania “O Singura Voce pentru Dizabilitate”

One Voice for Disability Seminar Deva5th edition

One Voice for Disability Seminar - Deva- 5th edition

Over 80 people have participated on the 2nd of March at the One Voice for Disability seminar, organized be the European Centre for the Rights of Children with Disabilities in partnership with Longdon Down 2000 Association Deva and Down Syndrome Valea Jiului Association, at Deva

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinta Tematica – “De vorba cu Emotiile”

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinţa Tematică – “De vorbă cu Emoţiile”

Prezenţa domnului Andy Bondy în România este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul, care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor

Campania ALEG SCHIMBAREA CONSTRUIESC VIITORUL

Campania ALEG SCHIMBAREA. CONSTRUIESC VIITORUL

Am demonstrat ca se poate. Am demonstrat ca ne pasa. Sustine misiunea CEDCD

ABUSE AGAINST LITTLE DAVID

ABUSE AGAINST LITTLE DAVID

Court Action against the General Directorate for Child Protection (DGASPC) Covasna

EXISTA DREPTATE Reparatie morala pentru micutul Davis

EXISTĂ DREPTATE! Reparaţie morală pentru micuţul Davis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării constată fapta de discriminare

COALITIA „O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE” – oficial constituita

COALIŢIA „O SINGURĂ VOCE PENTRU DIZABILITATE” – oficial constituită

Cel de-al - IV -lea Seminar Regional „O singură Voce pentru Dizabilitate” a marcat constituirea oficială a Coaliţiei cu acelaşi nume.

O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Prima Coalitie pentru drepturile copiilor cu dizabilitati

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a demarat procesul de constituire a primei coaliţii de la nivelul societăţii româneşti dedicate promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

CEDCD was awarded the VIP Awards Gala prize -“People of Change”

CEDCD was awarded the VIP Awards Gala prize -“People of Change”

The European Centre for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD) wins the second consecutive award for the activity in promoting the rights of children with disabilities in Romania.

CEDCD – the winner of the Romanian Disability Gala – Promoting Ability Section

CEDCD – the winner of the Romanian Disability Gala – Promoting Ability Section

For the first time in the history of Romanian Disability Gala, a nongovernmental organization is awarded the prize “Promoting Ability”

Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Constanta a IV a editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - Constanta - a IV a editie

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) în parteneriat cu Pyramid Educational Consultants Romania şi Asociatia Down Est România, are placerea de a va invita Sambata, 2 februarie 2013, intre orele 13:30-17:00 la seminarul cu tema: O Singura Voce pentru Dizabilitate

The teacher who assaulted the Down Syndrome child leaves the education system

Following the actions of CEDCD in the case of the first grader with Down syndrome who was assaulted and had his mouth taped by the teacher of a school in Bucharest, the teacher has left the education system.

EDUCATION WITH TAPED MOUTH

EDUCATION WITH TAPED MOUTH

In Romania the year 2012, the education of children is carried out through the 'free
development, integral and harmonious human individuality' (National Education Law 1/
2011), with adhesive tape to the mouth.

ONE VOICE FOR DISABILITY Seminar Buzau third edition

ONE VOICE FOR DISABILITY Seminar - Buzau - third edition

Approximately 40 people participated Saturday the 8th of December 2012 at the 3rd“One Voice for Disability

SPINNING FOR DISABILITY

SPINNING FOR DISABILITY

The European Centre for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD) and the Association for Dravet and other Rare Epilepsies organized Sunday, the 2ndof December 2012 in Plaza Romania, Spinning for Disability sports event, with World Class Club Romaniasupport and SENSIBLU.

INVITATIE SPINNING FOR DISABILITY

INVITATIE - SPINNING FOR DISABILITY

PLAY FAIR – CHILDREN’S RIGHTS ARE NOT FOR PLAY
Maraton de spinning pentru o cauză specială: drepturile copiilor cu dizabilităţi - Ziua Internaţională a Dizabilităţii

ONE VOICE FOR DISABILITY Seminar Piatra Neamt second edition

11 associates and about 80 people attended the CEDCD Seminar at Piatra Neamt.

WHEN AUTHORITY DENIES A RIGHT AND AN EVIDENCE

WHEN AUTHORITY DENIES A RIGHT AND AN EVIDENCE

Justice had the final word in the case of little Mara from Campina, Prahova County. On the 14thof November 2012 the Court dismissed as inadmissible the review request from Prahova DGASPC against little Mara who is 3 years old and was born with Down Syndrome.

INVITATIE Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

INVITATIE Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Seria seminariilor CEDCD continua la Piatra Neamt

ONE VOICE FOR DISABILITY Seminar First Edition

ONE VOICE FOR DISABILITY Seminar - First Edition

Over 70 people participated in the first Seminar -“One voice for disability” held in Campina, Prahova County, on the 27th of October and was organized by the European Center for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD)

CEDCD notifies the Bucharest Prosecutor’s Office

The SECOM Company campaign instigate to hate against children with disabilities

ROMANIA IS SILENT AT UN

Romania had nothing to say in the Fifth States Parties Conference on the UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities.

THE RIGHTS OF CHILDREN WITH DISABILITIES – a UN priority but NOT a priority for the Romanian authorities

THE RIGHTS OF CHILDREN WITH DISABILITIES – a U.N. priority, but NOT a priority for the Romanian authorities

Bucharest, 12 September 2012. Between 12 – 14 September 2012 takes place the Fifth Conference of States Parties to the Convention on the Rights of Persons with Disabilities (CRPD) at UN Headquarters.

CEDCD INVITES YOU TO BABY EXPO

CEDCD INVITES YOU TO BABY EXPO

Between 20 – 23 September 2012, the CEDCD team is waiting for you at Baby Expo – Autumn Edition.

OPEN THE KINDERGARTENS FOR ALL CHILDREN

OPEN THE KINDERGARTENS FOR ALL CHILDREN!

CEDCD supports little Davis in his struggle for the right to education

Justice has been done for little Mara

Justice has been done for little Mara

The decision of the Ploiesti Court of Appeal – an important victory for the rights of children with disability
The Ploiesti Court of Appeal ruled a final positive decision for the little Down Syndrome girl and her family who contested the unjust evaluation of her disability degree

Appeal for the right to life

Appeal for the right to life

European Centre for the Rights of Children with Disabilities (CEDCD) is deeply worried by the situation of the 11 years Down Syndrome girl in Pakistan who faces death penalty for destroying a few pages from the holly book of Islam, the Coran, which is considered a crime by the Pakistani Law, the Blasphemy.

Tudor and his mother have proved that it is possible

Tudor and his mother have proved that it is possible

Moments like these motivate us to go further.

1st of June The International Day of Children Special children are our children

1st of June - The International Day of Children. Special children are our children

Sunday, the 3rd of June, special children from the Residential Centre "Don Orione" from Voluntari were not been alone.

1st of June – The International Day of Children Contest

1st of June – The International Day of Children. Contest

The European Centre for the Rights of Children with Disabilities invites you in the contest.

Woman Mother of a child with disabilities Employee

Woman - Mother of a child with disabilities - Employee

Discrimination by association based on disability
The mother of a child with disabilities, an exponent of a vulnerable group

Teach the one next to you how great can be a child with Down syndrome

Teach the one next to you how great can be a child with Down syndrome

The conclusions of Down syndrome Week in Romania

Photo Album

Photo Album

Music of Fulfilled Wishes - Extraordinary Concert in the benefit of Down Syndrome Children

MUSIC OF FULFILLED WISHES CONCERT

MUSIC OF FULFILLED WISHES - CONCERT

Short video on the occasion of the Extraordinary Concert in the benefit of Down Syndrome Children

Unofficial statistics reveal a figure of at least 50000 Down Syndrome in Romania

Unofficial statistics reveal a figure of at least 50.000 Down Syndrome in Romania

European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) and Romanian National Council for Combating Discrimination have the pleasure to invite you to the events dedicated to the World Down Syndrome Day, which are meant to bring to the public scene the Down Syndrome matter

In March we celebrate World Down Syndrome Day

In March we celebrate World Down Syndrome Day

Extraordinary Concert in the benefit of Down Syndrome Children, on 22 of March - The Music of Fulfilled Wishes - in Bucharest

Abuse and discrimination in school form Hunedoara County

A young boy of 7 years old and his mother from Hunedoara County are the victims of a continuous and targeted pressure aimed at convincing the mother to withdraw his child from the school due to the fact that he was born with Down Syndrome.

Bogdan needs OUR help

Bogdan needs OUR help!

European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) has decided to support Bogdan DOBOSAN, the 6 years Down Syndrome boy who has been lacerated by a pack of street dogs due to the fact that he could ask for help.

We say No to silent sufferance

European Centre for the Rights of Children with Disabilities (ECRCD) is revolted by the situation of the 6 years old Down Syndrome boy who has been lacerated by a pack of street dogs due to the fact that he was not able to ask for help.

Happy New Year

Happy New Year

ECRCD wishes to all its partners, friends, parents, children and simpatizants a happy and joyful year!

Special Santa for Special Children

Special Santa for Special Children

Saturday and Sunday we have shared joyful moments!

Special Santa arrived in Sibiu

Special Santa arrived in Sibiu

European Centre for the Rights of Children with Disabilities invited Special Santa Clause to Sibiu to meet the special children from the „Speranta” Day Care Shelter, Friday, 23 of December 2011.

Mos Craciun Special pentru Copiii Speciali

Mos Crăciun Special pentru Copiii Speciali

CEDCD va invită sâmbătă şi duminică (17 - 18 decembrie 2011) la Vitantis Shopping Center pentru a ne bucura împreună, cu şi pentru copiii speciali, care vor primi cadouri de la Moşul, se vor distra alături de zâne şi spiriduşi, vor fi invitaţi la face painting şi vor face cunoştinţă cu diferite personaje de basm.

Awareness Campaign -

Awareness Campaign -

3rd of December - International Day of Persons with Disabilities

21 March International Down Syndrome Day

United Nations adopts resolution to designate 21 March as “World Down Syndrome Day” from 2012 - Down Syndrome International, 16 November 2011

La multi ani Cristina La multi ani suflet de inger

La multi ani Cristina!  La multi ani suflet de înger!

Sâmbătă, 10 decembrie 2011, micuţa Andreea Cristina, un copil mic cu probleme mari împlineşte 2 ani.

 
Stats: 736.654 visits, 180.188 unique visitors and 6 visitors online
Statistici T5 Statistici T5