CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

CEDCD premiat la Romanian PR Award Gala

Silver Award for Excellence

Miercuri, 21 noiembrie 2013, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a câștigat al treilea premiu consecutiv în doi ani de activitate.  Prestigiosul premiu a fost acordat pentru campania O Singură Voce pentru DizabilitateSilver Award for Excellence – Categoria ”Public Affairs, Advoccacy și Lobby” – Romanian PR Award Gala.

Scopul Campaniei “O Singură Voce pentru Dizabilitate” este acela de a promova un nou proiect de lege destinat protecţiei drepturilor copiilor cu dizabilităţi, în conformitate cu prevederile Convenţiei ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, care are rolul de a înlocui prevederile caduce şi lipsite de substanţă referitoare la copiii cu dizabilităţi, care generează abuzuri şi discriminări, din Legea 448/2006 privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Premiul Silver Award for Excellence decernat CEDCD reprezintă o recunoaștere a eforturilor și angajemntului organizației noastre în protecția și promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități, care a presupus în ultimul an o serie de activități de anvergură ce au adus pe agenda publică problematica copiilor cu dizabilitați:

- Constituirea Coaliției O singură Voce pentru dizabilitate (50 de organizații nonguvernamentale din 24 de juețe ale țării),

- Implementarea unui mechanism de colectare de semnături la nivel național – pâna în prezent fiind colectate peste 30.000 semnaturi valide.

-   Elaborarea proiectului de act normative privind drepturile copiilor cu dizabilități.

Demersul de redactare a proiectului de act normativ de către juriștii CEDCD a debutat la începutul anului 2013 și a presupus mai multe faze: documentare, consultare, dezbatere tehnică, informare beneficiari și promovare. Până în prezent au fost organizate 6 seminarii regionale (Prahova, Buzău, Piatra Neamț, Constanța, Hunedoara, Cluj) de consultare a beneficiarilor finali indirecți (părinții copiilor cu dizabilități) și a reprezentanților autorităților locale, 12 grupuri de lucru interne și 4 grupuri de lucru cu specialiști de profil: medici, psihologi, psihoterapeuți, psihopedagogi, profesori și învățători.

Astfel, în luna decembrie, proiectul de act normativ va fi prezentat legislativului românesc în cadul unui eveniment dedicat, conform angajamentului asumatcu prilejul Simpozionului ”O Singură Voce pentru Dizabilitate”, organizat sub egida Președinției Camerei Deputaților în luna martie 2013

Proiectul de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități reprezintă propunerea societății civile și coagularea a voinței părinților de copii cu dizabilități din România, ca răspuns la neajunsurile cadrului legal actual în materie de dizabilitate, urmând ca acesta să facă obiectul dezbaterilor cu instituțiile cu atribuții în domeniu.

“Acest al treilea premiu prestigios pe care CEDCD îl primeşte în decurs de 2 ani, după Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilități și Premiul Galei V.I.P.,  ne onorează în mod deosebit deoarece reprezintă recunoașterea oficială a eforturilor noastre de către principalii lideri de opinie în domeniul comunicării din România. Pentru noi a fost o surpriză deosebită atât nominalizarea, cât și premiul în sine, într-o competiție de prestigiu, care a reunit nume sonore ale publicității, PR-ului și comunicării la nivel național.

Mulţumim tuturor celor care, într-o formă s-au alta ne-au susţinut: părinţi, parteneri, colaboratori şi nu în ultimul rând parterilor media şi jurnaliştilor care au înţeles importanţa acestui demers menit săaducă o schimbare de profunzime în viața copiilor cu dizabilități”,declara Madalina Turza, preşedinte CEDCD.

E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 

 

 
Statistici: 736.653 vizite, 180.187 vizitatori unici şi 4 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5