Invatatoarea care l-a lezat pe micutul cu Sindrom Down paraseste sistemul de invatamant

Invatatoarea care l-a lezat pe micutul cu Sindrom Down paraseste sistemul de invatamant

Bucuresti, 21 decembrie 2012. In urma demersurilor CEDCD cu privire la cazul micutului cu Sindrom Down din clasa I a unei scoli bucurestene, care a fost agresat in repetate randuri de catre invatatoare si caruia i s-a lipit banda adeziva la gura a parasit sistemul de invatamant.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a demarat o ancheta, in regim de urgenta, cu privire la cazul sesizat de juristii CEDCD, in urma careia s-au confirmat aspectele sesizate de CEDCD, desi invatatoarea acuzata nu recunoaste ca a aplicat banda adeziva la gura micutului Mihai, ci doar l-a amenintat in acest sens. In aceeasi masura, Raportul ISMB arata faptul ca Mihai "poate urma cursurile invatamantului de masa si poate raspunde cerintelor instructiv-educative" ale scolii la care este inscris.

In acest context, CEDCD atrage atentia conducerii Scolii Generale 114 din Bucuresti la care este inscris Mihai, ca orice actiune de ostilitate sau instigare a parintilor celorlalti elevi impotriva elevului cu Sindrom Down si a familiei sale, va atrage dupa sine consecinte legale deoarece cazul minorului va fi monitorizat in continuare de CEDCD. Precizam faptul ca instigarea la discriminare constituie o infractiune si este sanctionata in consecinta conform prevederilor art. 317 Cod Penal.

 
Statistici: 783.412 vizite, 191.692 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5