Mos Craciun Special a ajuns si la Sibiu

Moş Crăciun Special a ajuns şi la Sibiu

 

 Moş Crăciun Special a ajuns şi la Sibiu

 

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi l-a condus pe Moş Crăciun şi la copiii speciali din Centrul de Plasament  "Speranţa" din Sibiu, vineri, 23 decembrie 2011.

Fiecare copil a primit în dar jucarii, fructe şi dulciuri: banane, portocale, budinca, iaurturi, jeleuri, napolitane, halva, salam de biscuiţi, marshmallows, biscuiti vanilaţi.

Pentru copiii speciali din Centrul "Speranţa", CEDCD a facut, cu ocazia acestui Crăciun, o diferenţa. În primul rând copiii au fost fericiţi să vadă şi alte persoane în jurul lor, nu numai medicul, psihologul, balneofizioterapeuţii, kinetoterapeuţii, logopedul, educatorii sau asistenţii medicali.

Suma necesară achiziţionării cadourilor a fost obţinută de CEDCD din donaţii de la persoane fizice şi juridice.

Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi „Speranţa” Sibiu  este o instituţie de asistenţă socială de tip rezidenţial, care asigură accesul copiilor cu handicap, pe perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, recuperare şi reabilitare precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă independentă, în vederea reintegrării sau integrării familiale şi sociale. Centrul de plasament, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, asigură şi accesul temporar al copiilor din comunitate, la activităţile de abilitare/reabilitare din centru.

***********

Pentru o implementare mai eficientă a programelor la nivel local Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi intenţionează să deschidă o filială la Sibiu. Alături de o echipă de voluntari ne propunem crearea şi implementarea unor mecanisme social-economice locale inovatoare, vrem să contribuim esenţial la  integrarea în societate a copiilor cu dizabilităţi din Judeţul Sibiu.

 
Statistici: 736.655 vizite, 180.189 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5