Femeie Mama de copil cu dizabilitati Angajat

Femeie - Mamă (de copil cu dizabilităţi) - Angajat

Bucuresti, 28 mai 2012 - Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a fost prezent la evenimentele dedicate Săptămânii „Femeia Contează!”, organiztate de către Asociaţia COLFASA, în perioada 23-25 mai 2012, respectiv la sesiunea de conferinţe, seminarii şi workshop-uri, care au adus în discuţie fenomenele de discriminare şi hărţuire psihologică a femneii la locul de muncă.

În acest context, preşedintele CEDCD, doamna Mădălina Turza a prezentant participanţilor particularităţile fenomenului de discriminare şi hărţuire psihologică la locul de muncă a femeii, mamă de copil cu dizabilităţi.

Problematica discriminării acestei categorii  vulnerabile a fost adusă în agenda publică pentru prima dată în România de către reprezentantul CEDCD, prin identificarea particularităţilor profilului femeii, mamă a unui copil cu dizabilităţi, particularităţi care sunt în măsură să afecteze relaţiile sociale, parteneriale, familiale şi profesionale ale femeii.

Principalul concept adus în discuţie de către reprezentantul CEDCD a fost acela de „suprasolicitare a femeii îngrijitor excepţional” în raport cu nevoile speciale ale copilului cu dizabilităţi. Acest concept defineşte sfera largă a responsabilităţilor şi factorilor de presiune psihologică şi socială care afectează şi suprasolicită mama copilului cu dizabilităţi.

De asemenea, reprezentantul CEDCD a prezentat cadrul legal privitor la drepturile femeii angajat şi mamă de copil cu dizabilităţi, necesitatea implementării unor măsuri afirmative, care să răspundă nevoilor acestei categorii vulnerabile, precum şi o serie de elemente de jurisprudenţă relevante pe această problematică de la Curtea Europeană de Justiţie.

 
Statistici: 739.905 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5