ATUNCI CAND AUTORITATEA REFUZA UN DREPT SI O EVIDENTA

ATUNCI CAND AUTORITATEA REFUZĂ UN DREPT ŞI O EVIDENŢĂ

 

Bucureşti, 15 noiembrie 2012. Justiţia şi-a spus ultimul cuvânt în cazul micuţei Mara din Câmpina, Judeţul Prahova. Miercuri, 14 noiembrie 2012, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire a DGASPC Prahova împotriva micuţei Mara în vârstă de 3 ani, născută cu Sindrom Down.

La data de 22 august 2012, Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă în favoarea Marei prin care i se recunoştea dreptul de a avea însoţitor ca urmare a nevoilor de îngrijire şi terapie speciale pe care micuţa cu Sindrom Down le are.

În ciuda evidenţelor şi a pronunţării definitive şi irevocabile a instanţei, DGASPC Prahova a refuzat să accepte situaţia de fapt şi a utilizat o cale extraordinară de atac a deciziei Curtii de Apel Ploieşti, respectiv revizuirea sentinţei definitive şi irevocabile.

După mai mult de un an de procese, familia micuţei a fost nevoită din nou să facă eforturi de a răspunde demersului DGASPC Prahova, pentru a veni în inâmpinarea revizuirii solicitate şi pentru a se prezenta în instanţă.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a susţinut în continuare cazul micuţei Mara, considerând că actul de justiţie este fundamental în afirmarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

„Atragem atenţia autorităţilor cu atribuţii în domeniu, că dincolo de raţiuni instituţionale acestea trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului, nu numai în demersul de evaluare şi îndeplinire a atribuţiilor specifice, dar şi în limitele până la care înţeleg să împingă demersurile de contestare şi refuzul unei evidenţe. Cazul unui copil cu dizabilităţi nu poate şi nu trebuie să facă obiectul unor războaie a căror miză este orgoliul instituţional” a declarat Madalina TURZA, presedinte CEDCD.

 

E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 
Statistici: 736.651 vizite, 180.186 vizitatori unici şi 4 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5