INVITATIE SPINNING FOR DISABILITY

INVITATIE - SPINNING FOR DISABILITY

 

PLAY FAIR – CHILDREN’S RIGHTS ARE NOT FOR PLAY

Maraton de spinning pentru o cauză specială:

drepturile copiilor cu dizabilităţi

 

Ziua Internaţională a Dizabilităţii

 

Bucureşti, 29 noiembrie 2012. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) şi Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare organizează duminică 2 decembrie 2012 evenimentul sportiv Spinning for Disability.

Evenimentul constă într-un maraton de spinning tip ştafetă prilejuit de Ziua Internaţională a Dizabilităţii şi se va desfăşura între orele 10.30 şi 13.30 în incinta Clubului World Class din PLAZA Romania din B-dul Timişoara, Nr. 26,etaj 3, Sector 6, Bucureşti.

Spinning for Disability este un eveniment conceput ca o expresie a depăşirii prejudecăţilor şi barierelor prin sport. Publicul, susţinătorii şi părinţii copiilor cu dizabilităţi vor pedala împreună, într-un gest de FAIR – PLAY, iar fiecare ştafetă va fi duce mai departe mesajul de respect pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Participarea la Maratonul Spinning for Disability este o declaraţie de susţinere a unei cauze,  un gest simbolic de solidaritate faţă de drepturile unei categorii vulnerabile precum copiii cu dizabilităţi.

Evenimentul dedicat Zilei Internaţionale a Dizabilităţii este o iniţiativă a CEDCD în parteneriat cu Asociaţia pentru Dravet, cu sprijinul SENSIBLU şi World Class Romania. Partener media: TVH 2.0

Să pedalăm împreună pentru copiii noştri sau pentru copiii speciali care ne sunt cel puţin dragi!

Informaţii de background:

Stabilită de către ONU în 1992 , Ziua Internaţională a Dizabilităţii este dedicată celor peste un milliard de persoane cu dizabilităţi din întreaga lume, adică cca 15% din populaţia globului conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tema din acest an este Îndepărtarea barierelor pentru a crea o societate incluzivă şi accesibilă tuturor. Sub această temă, peste tot în lume sunt organizate campanii de informare, conferinţe, concerte şi alte evenimente menite să atragă atenţia asupra obstacolelor şi dificultăţilor pe care le întâmpină zilnic „cea mai mare minoritate din lume”, oamenii cu dizabilităţi. Barierele sociale cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi se manifestă în nenumărate domenii, precum: angajare, educaţie, transport, turism sau sport.

Oficial, în România trăiesc 691.500 persoane cu dizabilităţi, dintre care aproape 90.000 sunt copii.

Cifra este departe de a reflecta realitatea deoarece aceasta vizează numai persoanele înregistrate cu certificat de handicap, fără a lua in calcul nenumăratele cazuri de familii care nu au făcut demersurile necesare înregistrării din lipsa de informare, prejudecata sau posibilităţi financiare. Copiii cu dizabilităţi din România nu sunt acceptaţi în grădiniţe şi în şcoli, iar când devin adulţi nu au nicio perspectivă de angajare. Şcolile speciale existente nu oferă programe de intervenţie adaptate nevoilor acestora şi sunt insuficiente pentru numărul covârşitor de copii cu dizabilităţi. Părinții sunt nevoiți să găsească singuri, prin eforturi supraomenești soluții mai mult sau mai puțin viabile pentru copiii lor.

***

Jurnaliştii interesaţi sunt aşteptaţi duminică 2 decembrie, la Club World Class din Plaza Romania, începând cu ora 11.00.

Persoane de contact:

Madalina TURZA – preşedinte CEDCD – 0737545955, madalina.turza@cedcd.ro/old

Andra AILICNĂI – Coordonator eveniment – 0731027331, andra.ailincai@cedcd.ro/old

Adela CHIRICĂ - preşedinte Asociaţia pentru Dravet - 0740095095, adela@dravet.ro

 
Statistici: 736.653 vizite, 180.187 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5