CEDCD premiat la Gala Premiilor VIP Oamenii Schimbarii

CEDCD premiat la Gala Premiilor VIP - Oamenii Schimbarii

 

VOCEA COPIILOR CU DIZABILITĂŢI S-A FĂCUT AUZITĂ LA GALA PREMIILOR VIP

 

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) câştigă al doilea premiu consecutiv pentru activitatea de promovare a drepturilor copiilor cu dizabilităţi din România.

Marţi, 15 ianuarie 2013, cu prilejul Galei Premiilor VIP, ediţia a XII a, Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi i-a fost decernat premiul Galei “Oamenii Schimbării” – Secţiunea Ştiinţă şi Viaţă. Premiul Galei VIP repreznită o a doua recunoaştere publică a contribuţiei CEDCD pe linia promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi în spaţiul public românesc, după premiul prestigios al Galei Persoanelor cu Dizabilităţi decernat organizaţiei noastre în decembrie 2012.

“Acest al doilea premiu prestigios pe care CEDCD îl primeşte pentru activitatea sa ne onorează în mod deosebit şi ne responsabilizează o dată în plus deoarece reconfirmă nevoia acută de schimbare pe care această categorie extrem de vulnerabilă a copiilor cu dizabilităţi o are la nivelul societăţii româneşti.

Sunt fericită că prin seriozitate, consecvenţă şi mult efort, după mai puţin de doi ani, proiectul CEDCD născut din dorinţa personală de mamă a unui copil cu dizabilităţi care se lovea zilnic de ziduri de indiferenţă, abuzuri şi discriminări, am reuşit împreună cu echipa mea să deschidem un drum către respect şi drepturi efective pentru aceşti copii.

În mai puţin de doi ani am creat precedente în justiţie, am dobândit drepturi pentru copiii noştri, am reclamat abuzuri şi discriminări şi mai important decât orice am reuşit să aducem speranţă în sufletele părinţilor de copiii cu dizabilităţi. Eu şi echipa mea am discutat cu sute de părinţi, am facut muncă de teren, am mers în ţară şi, dincolo de informare, am încercat să generăm <empowerment>, am încercat să reconstruim încrederea acestor oameni pierdută în neputinţă şi deznădejde, încredere în drepturile pe care le au, drepturi la care nu trebuie să renunţe şi care nu fac obiectul arbitrariului.

Dintr-o altă perspectivă, prin munca noastră, prin campanii şi prin evenimente am reuşit să aducem în dezbatere publică problematica dizabilităţii, iar acest fapt deschide calea către o schimbare de profunzime în acest domeniu.

Mulţumim tuturor celor care, într-o formă s-au alta ne-au susţinut: părinţi, parteneri, colaboratori şi nu în ultimul rând parterilor media şi jurnaliştilor care au înţeles importanţa acestui demers.” declara Madalina Turza, presedinte CEDCD.

Scopul tuturor acestor acţiuni ale CEDCD este acela de a promova printr-un amplu proiect de advocacy intitulat „O singură Voce pentru Dizabilitate”, o nouă lege pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi, susţinută de o coaliţie naţională a societăţii civile cu mandat în domeniu.

Proiectul “O Singură Voce pentru Dizabilitate” îşi propune, ca printr-o amplă campanie de advocacy şi o serie de evenimente publice ce vor fi organizate pe parcursul anului 2013, cu sprijinul partenerilor de coaliţie, să găsească în autorităţile statului şi în factorii de decizie un partener real şi efectiv de discuţie pentru a realiza o schimbare de profunzime a sistemului de protecţie asitenţă a copiilor cu dizabilităţi.

 

 

   E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 
Statistici: 739.906 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 4 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5