CEDCD castiga Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilitati

CEDCD câştigă Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi

 

GALA PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI - 2012

CEDCD câştigă Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi la Secţiunea

PROMOVEAZĂ ABILITATEA

VEZI VIDEO

 

Bucureşti, 28 noiembrie 2012. Pentru prima dată în istoria Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, o organizaţie nonguvernamentală a câştigat premiul Secţiunii PROMOVEAZĂ ABILITATEA. Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) i-a fost decernat Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi la Secţiunea Promovează Abilitatea, marţi 27 noiembrie 2012, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate de Fundaţia Motivation, Active Watch şi Televiziunea Română.

Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi a fost acordat CEDCD pentru Campania naţională - Muzica Dorinţelor Împlinite, care s-a desfăşurat pe parcursul lunii martie 2012 şi a avut ca scop promovarea în spaţiul public a drepturilor şi potenţialului copiilor cu Sindrom Down sub forma unui mesaj pozitiv de diversitate şi toleranţă transmis de tânărul Sujeet DESAI din Statele Unite ale Americii.

Sujeet DESAI este absolvent al Academiei de Muzică în Statele Unite, cântă la 7 instrumente, este campion internaţional la Tae Kwon Do, conduce un automobil, trăieşte independent şi s-a născut cu Sindrom Down. El este Ambasador Internaţional al persoanelor cu Sindrom Down, iar în martie 2012, a fost vectorul de imagine al Campaniei implementate de CEDCD - Muzica Dorinţelor Implinite.

Premiul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi reprezintă pentru noi, echipa CEDCD, o mare onoare, dar în egală măsură şi o mare responsabilitate. Este o onoare pentru că reprezintă o prestigioasă recunoaştere a unui efort intens şi susţinut realizat de echipa noastră şi o recunoaştere a rolulului şi importanţei mandatului pe care îl reprezentăm pe linia drepturilor copiilor cu dizabilităţi. Este în aceeaşi măsură o responsabilitate deoarece standardele acestui premiu repreznită o provocare pentru acţiunile noastre viitoare.

Lupta noastră pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi continuă şi ne exprimăm încrederea că noul nostru proiect - O singură Voce pentru Dizabilitate - prin intermediul căruia încercăm să coagulăm societatea civilă şi părinţii pentru un nou proiect de lege destinat drepturilor copiilor cu dizabilităţi, să se ridice la înălţime standardelor acestui premi”, a declarat Mădălina TURZA, prşedinte CEDCD.

Pe această cale dorim să mulţumim partenerilor noştri care ne-au susţinut în organizarea acestei Campanii: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sensiblu, Rantrop and Straton, Hotel Levor, Radio România, TVR, Asociaţia Română de Relaţii Publice, precum şi numeroşilor artişti de prestigiu care s-au raliat cauzei noastre: Paula SELING, actorul Valentin TEODOSIU, dirijorii Tiberiu OPREA şi Ionel TUDOR, Orchestra de Cameră Radio, Big Band Radio, doamnei Cristina ANGHELESCU, prim-violonista Radio România şi tuturor acelora care au înţeles şi promovat ideea că dizabiliatea reprezintă o formă de diversitate a fiinţei umane.

Informaţii de background:

Campania Muzica Dorinţelor Împlinite, organizată în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, s-a desfăşurat pe percursul lunii martie 2012. Ea fost centrată în jurul a 3 evenimente publice (Masă Rorundă cu Autorităţile, Concertul Extraordinar în beneficiul copiilor cu Sindrom Down şi Întâlnirea informală a părinţilor cu Sujeet DESAI şi familia sa) şi s-a bucurat de o amplă acoperire mediatică prin intermediul parteneriatelor cu Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România şi HotNews, cât şi prin intermediul activităţilor de PR şi comunicare online.

Evenimentele campaniei au reunit aproximativ 800 de persoane şi au generat peste 300 articole de presă scrisă şi online. De asemenea, Campania Muzica Dorinţelor Împlinite beneficiat de 1 spot TV şi 1 spot radio care au fost difuzate pe canalele TVR şi Radio România, 1000 de bilete şi invitaţii personalizate, 200 de plinate şi 200 de afişe.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 
Statistici: 736.656 vizite, 180.190 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5