Gradinita este pentru toti copiii

Gradinita este pentru toti copiii!

Davis este un baietel cu ochi de inger si Sindrom DRAVET (o forma rara de epilepsie). Este un copil afectuos, sociabil, dornic sa invete si sa isi faca prieteni. Cu toate acestea el a fost abuziv dat afara din gradinita la care il inscrisese mama sa cu putin timp in urma. Motivul: copilul are o forma de dizabilitate. Directoarea gradinitei in cauza a considerat faptul ca ii sta in putinta sa decida ca drumul educational al micului Davis se incheie la poarta gradinitei domniei sale.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) a luat act de situatia discriminatorie in care micutul cu Sindrom Dravet a fost pus si a demarat procedurile legale de sesizare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

"Consideram profund ingrijoratoarea atitudinea unor persoane cu putere de decizie in actul educational care isi permit cu atata usurinta sa limiteze accesul la educatie al copiilor cu dizabilitati. Atragem atentia asupra faptului ca legislatia nationala si internationala in vigoare privind drepturile copiilor, a persoanelor cu dizabilitati precum si legislatia privind combaterea discriminarii se aplica in egala masura furnizorilor de servicii educationale din mediul public si privat", a declarat Madalina Turza, presedinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

 
Statistici: 736.653 vizite, 180.187 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5