International Women of Courage Award 2016

International Women of Courage Award 2016

Miercuri, 7 aprilie 2016, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a acordat doamnei Mădălina TURZA, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) o prestigioasă recunoaştere a eforturilor sale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi în cadrul ceremoniei International Women of Courage Award – 2016.

Premiul vine ca urmare a activităţii sale din ultimii 5 ani, prin intermediul căreia a introdus pe agenda publică problematica dreptului la educaţie incluzivă şi de calitate a copiilor cu dizabilităţi din România prin demersuri susţinute de reprezentare a copiilor cu dizabilităţi în instanţe, prin advocacy la nivel naţional, prin eforturi extensive de capacitare şi coagulare a părinţilor de copii cu dizabilităţi la nivel naţional pentru drepturile copiilor lor, precum şi prin implicarea sa pe linie de politici publice şi propuneri legislative.

„Premiul Woman of Courage pe care am avut onoarea să-l primesc de la E.S domnul Ambasador Hans Klemm reprezintă nu numai recunoaşterea unor merite personale, ci în primul rând o confirmare şi o susţinere a valorilor în care eu şi organizaţia mea credem cu tărie, respectiv incluziunea şi dreptul la EDUCAŢIE INCLUZIVĂ  al copiilor cu dizabilităţi din România. De mult prea multe ori dreptul la educaţie al copiilor noştri este încălcat în mod flagrant, privând de şansa la o viaţă independentă zeci de mii de copii din România. Este un semnal puternic prin care autorităţile noastre trebuie să înţeleagă faptul că 30.000 de copii izolaţi în şcoli speciale şi aproape 20.000 de copii cu dizabilităţi neşcolarizaţi nu sunt doar cifre, ci sunt tot atâtea vieţi condamnate la neputinţă şi tăcere.

Mulţumesc Ambasadei SUA la Bucureşti pentru această deosebită recunoaştere şi dedic acest premiu fiecărui părinte care are tăria şi curajul de a spune NU abuzrilor copilului său, dar şi echipei CEDCD care a ales un drum greu în slujba binelui şi a interesului superior al copiilor cu dizabilităţi”, declară Mădălina Turza, preşedinte CEDCD.

CEDCD felicită cele 6 femei laureate, care au dat dovadă de curaj, perseveranţă şi credinţă în marile valori ale umanităţii.

 

 
Statistici: 739.909 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 4 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5