Seminar O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE Deva a V a editie

Seminar - O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE - Deva - a V a editie

 

București, 4 martie 2013. Peste 80 de persoane au participat Sâmbătă, 2 martie, la Seminarul O Singură Voce pentru Dizabilitate organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, în parteneriat cu Asociația Longdon Down 2000 Deva și Asociația Sindrom Down Valea Jiului, la Deva.

Reprezentanții CEDCD au prezentat participanților la eveniment viziunea Organizației Națiunilor Unite cu privire la dizabilitate, modalitatea în care noțiunea de dizabilitate trebuie înțeleasă prin prisma drepturilor omului și a conceptului de mediu adaptat, precum și principalele repere ale proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități, inițiat și propus de CEDCD și Coaliția O Singură Voce pentru Dizabilitate (OSVD).

De asemenea, reprezentanții CEDCD au adus în discuție Scopul Coaliției OSVD, Platforma și Mandatul acesteia pentru a colecta sugestii, propuneri și observații de la părinți, reprezentanți ai autorităților locale și specialiști în domeniu.

Dezabaterile și concluziile Seminarului au reflectat nevoia de coagulare, dar și congruența opiniilor dintre specialiști și părinții de copii cu dizabilități pe marginea propunerilor legislative și a demersului comun de schimbare.

“Desi fiecare Seminar a fost o experienta unica, aici, alaturi de oamenii din Deva, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petrosani am descoperit intelesul cuvintelor vechi care spun ca - Drumul pana la ținta finală este mai important decât ținta însăși-. Fiecare kilometru parcurs, fiecare părinte intalnit, fiecare prezentare facută înseamnă o caramidă la fundatia SCHIMBĂRII”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD

Informații de background

Seminarul O Singură Voce pentru Dizabilitate de la Deva este al – V-  lea eveniment de acest tip organizat de CEDCD, ca parte integrantă a Campaniei de Advocacy inițiată la jumătatea anului trecut cu scopul de a propune și promova un nou proiect de lege pentru drepturile copiilor cu dizabilități și de a extinde Coaliția destinată acestui scop.

Până în prezent, CEDCD a organizat Seminariile OSVD în Județele Prahova, Buzău, Piatra Neamț, Constanța și Hunedoara.

Coaliția OSVD reunește până în acest moment 41 de organizații din 18 județe din România.

 
Statistici: 739.916 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5