Sunt prietenul tau

Sunt prietenul tau!

Comunicat de presă

SUNT PRIETENUL TAU!

D de la Dragut
D de la Deosebit
D de la Diferit
D de la Dragalas
D de la Dornic
D de la Dinamic
D de la Dizabilitate

Copiii cu dizabilitati intelectuale intrunesc toate aceste insusiri.

Iar noi, CEDCD, actionam pentru ca ultima dintre ele sa nu le ia dreptul la copilarie.

Daca ii intelegem, ii acceptam asa cum sunt, le oferim sprijinul moral de care au nevoie si tratamentele potrivite, speranta lor de normalitate va creste simtitor.

Si daca oamenii mari inteleg toate astea, ar trebui sa le explice aceste aspecte si oamenilor mici, care au avut minunatul privilegiu de a se naste sanatosi.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati desfasoara o campanie de informare a micutilor pre-scolari din institutii de invatamant private sau publice despre copiii cu dizabilitati intelectuale.

Activitatea este sustinuta de un psiholog specializat in psihoterapia copilului cu dizabilitati, care prezinta, intr-un limbaj adecvat, importanta acceptarii de catre societate a copiilor cu dizabilitati (Sindrom Down, Autism, ADHD etc)

Mesajul principal este:acceptarea de catre societate a copiilor cu dizabilitati intelectuale creste realmente sansele de normalitate ale acestora.

Astazi, 30 noiembrie 2011, CEDCD a dus mesajul sau in doua institutii private de invatamant prescolar, Gradinita Ana Lugojana si Gradinita Elite din Bucuresti. Copiii au fost deosebit de receptivi, au pus intrebari si au primit cu bucurie jocurile facute pentru a-i determina sa ii inteleaga pe micutii cu dizabilitati si sa ii primeasca in randurile lor.

In acest mod, CEDCD a marcat si Ziua Internationala a Dizabilitatii, care se aniverseaza in data de 3 decembrie.

Proiectul insa va continua si dupa aceasta data.

Bucuresti, 30 noiembrie 2011

 
Statistici: 736.648 vizite, 180.186 vizitatori unici şi 7 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5