Ziua Internationala a Sindromului Down

Ziua Internationala a Sindromului Down

 

Bucuresti, 20 martie 2014. Mii de părinți de copii cu dizabilități din România se vor face maine, 21 martie,  VIZIBILI.

La inițiativa Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), cu sprijinul membrilor Coaliției O Singură Voce pentru Dizabilitate, mii de persoane din țară vor purta mâne o panglică mov la braț pe parcursul întregii zile.

”Acesta este un gest simbolic prin care NOI, părinții de copii cu dizabilități, rude, prieteni și susținători dorim să arătăm faptul ca EXISTĂM, ca IUBIM UN COPIL CU DIZABILITATE, că DREPTURILE noastre TREBUIE RESPECTATE”,declară Mădălina Turza, președinte CEDCD.

Acțiunea este parte a campaniei de promovare a drepturilor copiilor cu dizabilități din România, pe care CEDCD și Coaliția OSVD o derulează de la începutul anului 2013.

În acest sens, în București și în țară, membrii Coaliției O Singură Voce pentru Dizabilitate vor organiza vineri, 21 martie 2014 o serie de evenimente prin care dorim să atragem atenția asupra nevoii de schimbare substanțială a sistemului de protecție a copiilor cu dizabilități, care în prezent generează abuzuri și discriminări la scară largă și, cu precădere, pe linia accesului la educație.

Dintre evenimentele derulate de membrii Coaliției O Singură Voce pentru Dizabilitate, amintim:

1. București - Conferința tematică „D.A.R.E – Demnitate, Acces, Respect, Educație. Îndrăznește să lupți pentru DREPTURILE lor!”ce va avea loc vineri, 21 martie 2014, la Biblioteca Națională a României, în Sala Mircea Vulcănescu, începând cu orele 10:00 – organizată de CEDCD, în parteneriat cu CRJ și Universitatea Româno-Americană.

2. Iași – Acțiuni de informare și promovare a drepturilor copiilor cu dizabilități în mai multe școli – Asociația Generația Viitorului.

3. Cluj – Florești – Acțiuni de informare și promovare a drepturilor copiilor cu dizabilități în Pollus Center Mall – Asociația Voci Neauzite și Asociația Jasmine.

4. Valea Jiului – Eveniment public de informare și promovare a drepturilor copiilor cu dizabilități – Centrul Policino – Asociația Down Valea Jiului.

 

Pentru detalii și informații:

București

Madalina TURZA 

E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

www.cedcd.ro/old

Iași

Oana STRATULĂ

Asociația Generația Viitorului

0747941484

Cluj

Mirela CRIȘAN

Asociația Voci Neauzite

0744781300

Valea Jiului

Liviu Corseanschi

Asociația Down Valea Jiului

0762292619

Despre Coaliția OSVD

Coaliția O Singură Voce pentru Dizabilitate (OSVD) este o inițiativă a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Aceasta a luat naștere în luna februarie, 2013.

Scopul Coaliţiei “O Singură Voce pentru Dizabilitate” este acela de a promova un nou proiect de lege destinat protecţiei drepturilor copiilor cu dizabilităţi, în conformitate cu prevederile Convenţiei ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, care are rolul de a înlocui prevederile caduce şi lipsite de substanţă referitoare la copiii cu dizabilităţi, care generează abuzuri şi discriminări, din Legea 448/2006 privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

În prezent Coaliția reunește peste 50 de organizații nonguvernamentale cu mandat în domeniul dizabilității la copii, din 21 de județe ale țării. Organizațiile membre ale Coaliției sunt preponderent entități ale societății civile alcătuite din părinți de copii cu dizabilități.

 
Statistici: 739.902 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5