ELEV IN CLASA I

ELEV IN CLASA I

București, 21 februarie 2014. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) în parteneriat cu Asociația pentru Dravet și Alte Epilepsii Rare si Inspectoratul Școlar al Municipiului București, organizeaza luni, 24 februarie 2014, intre orele 14.30 – 16.30, la Sala de Conferinte a Școlii Gimnaziale Nr. 1, Sfinții Voievozi, Seminarul de informare a cadrelor didactice – „Acces la educație pentru copiii cu epilepsie și alte tipuri de dizabilități”.

Principalele teme abordate în cadrul Seminarului vor fi:

-   Accesul la educație al copiilor cu dizabilități – drepturi și modalități de evitare a situațiilor de discriminare,

-   Particularitățile copiilor cu epilepsie și principalele metode de intervenție în caz de criza epileptică.

Seminarul face parte dintr-o serie de trei sesiuni de informare adresate cadrelor didactice din 20 de școli din București, organizate în cadrul Proiectului ELEV IN CLASA I, proiect finanțat de Raiffeisen Bank.

La eveniment vor participa peste 30 de cadre didactice din 7 școli bucureștene, școli în care sunt înscriși copii cu epilepsie.

Prin acest proiect ne propunem sa facilităm accesul la educație al copiilor cu dizabilități, cu accent special pe categoria copiilor cu epilepsie și să creăm un model de bună practică pe linia prevenirii situațiilor de discriminare și a gestionării eventualelor situații de criza ce pot apărea în cazul copiilor cu epilepsie.

Informații de background:

Pe parcursul a 6 luni, echipa CEDCD și Dravet România vor derula 100 de ședințe de consiliere a prinților de copii cu epilepsie pe linie de drepturi și suport psihologic, vor organiza 3 sesiuni de informare a aproximativ 100 de cadre didactice din ciclul primar privind prevenirea situațiilor de discriminare și modalitățile de intervenție în caz de criza epileptică și vor derula o campanie de informare în 20 de școli din București.

În România trăiesc aproximativ 72.000 de copii cu dizabilităţi, iar epilepsia afectează circa 23.000 de copii şi adolescenţi. În Bucureşti sunt 6.364 copii cu dizabilităţi, cifra reală fiind mult mai mare, deoarece statistica reflectă exclusiv numărul copiilor înregistraţi cu certificat de handicap. Epilepsia este în continuare un diagnostic înconjurat de mituri. Cadrele didactice nu ştiu cum să reacționeze la o eventuală criză, iar părinții tipici se tem de felul în care expunerea la o astfel de situație le-ar afecta copii. Abuzurile şi discriminările sunt un fapt cotidian.

 

Adresa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sfinții Voievozi:

Strada Atelierului numarul 25, Sector 1, Bucuresti 

 

 E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 
Statistici: 783.414 vizite, 191.693 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5