Seminariile VINO CU NOI Educam fiecare copil Impreuna suntem o comunitate

Seminariile VINO CU NOI! - Educăm fiecare copil - Împreună suntem o comunitate

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) pornește la drum în țară. 

Începând din luna Septembrie 2018, lansăm seria seminariilor” VINO CU NOI! - Educăm fiecare copil, Împreună suntem o comunitate”, care se adresează deopotrivă părinților de copii cu dizabilități și dascălilor din comunități. Seminariile vor fi organizate în parteneriat cu organizațiile de părinți și/sau autorități locale în cel puțin 14 județe din țară.

Prin aceste seminarii ne propunem să promovăm incluziunea în educație prin crearea unor competențe de bază în ceea ce privește educația incluzivă (tranziția de la școala tradițională la școala incluzivă, managementul clasei incluzive, elemente de psiho-pedagogie incluzivă), precum și prin promovarea principalelor aspecte juridice privind dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități și rolul părinților, al profesorilor și al comunității în crearea unui mediu primitor de dezvoltare a copiilor.

Județele pe care le avem în vedere pentru organizarea seminariilor sunt: Prahova, Brașov, Sibiu, Galați, Constanța, Hunedoara, Cluj, Alba, Nureș, Iași, Neamț, Suceava, Craiova, București.

Caravana seminariilor CEDCD va debuta în Județul Prhova, la data de 14 Septembrie, urmat de Sibiu și Brașov.

Organizațiile de părinți din țară, care doresc să devină parteneri locali ai CEDCD în acest demers și să sprijine organizarea seminariilor în orașele lor, sunt invitate să transmită un e-mail la madalina.turza@cedcd.ro 

Principalele subiecte abordate vor fi:

  • Managementul Educației Incluzive și Elemente de Psiho-pedagoie Incluzivă
  • Împreună suntem o comunitate incluzivă – rolul părinților și al profesorilor
  • Aspecte juridice privind dreptul la educație incluzivă al copiilor cu dizabilități
 
Statistici: 819.310 vizite, 202.802 vizitatori unici şi 2 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5