CEDCD lanseaza Campania AbsentNemotivat100Ani – Si EU sunt Roman

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) lansează Campania #AbsentNemotivat100Ani – Și EU sunt Român în perioada 1 – 10 Decembrie 2018.

CEDCD informeaza Consiliul Europei cu privire la situatia dreptului la educatie al copiilor cu dizabilitati din Romania

CEDCD informează Consiliul Europei cu privire la situația dreptului la educație al copiilor cu dizabilități din România

Un reprezentant CEDCD a participat la întâlnirea cu doamna Comisar pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei pentru a expune situația actuală a copiilor cu dizabilități în sistemul de educație din România.

PRECIZARI PRIVIND SITUATIA COPILULUI RESPINS DE 4 SCOLI DIN BUCURESTI

PRECIZĂRI PRIVIND SITUAȚIA COPILULUI RESPINS DE 4 ȘCOLI DIN BUCUREȘTI

În legătură cu situația deosebit de gravă a minorului diagnosticat cu ADHD și a fratelui său respinși de 4 școli din București în ultimele luni, CEDCD face următoarele precizări:

UPDATE: Cazul elevei batute in Liceul Special din Cluj

UPDATE: Cazul elevei bătute în Liceul Special din Cluj

În urma demersurilor CEDCD angajatele Liceului Special au fost sancționate disciplinar. Represaliile continuă împotriva elevilor.

Cluj Seminarul VINO CU NOI Educam fiecare Copil

Cluj  Seminarul VINO CU NOI. Educam fiecare Copil.

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, la Cluj a avut loc Seminarul VINO CU NOI. Educăm Fiecare Copil. Împreună suntem o COMUNITATE

Dezbatere si Lansare Ghid privind Aplicarea Dreptului la Educatie pentru Copiii cu Dizabilitati din Romania

Dezbatere și Lansare - Ghid privind Aplicarea Dreptului la Educație pentru Copiii cu Dizabilități din România

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a lansat astăzi, 11 octombrie 2018, primul Ghid privind Aplicarea Dreptului la Educație pentru Copiii cu Dizabilități din România, Institutul Național al Magistraturii.

Ploiesti si Sibiu Seminariile VINO CU NOI Educam fiecare copil Impreuna suntem o comunitate

Ploiești și Sibiu - Seminariile VINO CU NOI! Educăm fiecare copil. Împreună suntem o comunitate

Peste 600 de persoane, profesori, părinți, și specialiști au participat la cele două seminarii organizate de CEDCD la Ploiești și Sibiu.

Diriginta din Bucuresti amendata pentru discriminare si hartuire

Diriginta din București amendată pentru discriminare și hărțuire

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a câștigat un nou dosar la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul unui băiețel cu ADHD.

Prima scoala din Romania care are taria de a recunoaste si repara nedreptatea provocata unui copil cu dizabilitati la Oradea ca urmare a demersurilor CEDCD

Prima școală din România care are tăria de a recunoaște și repara nedreptatea provocată unui copil cu dizabilități, la Oradea, ca urmare a demersurilor CEDCD

O școală din România recunoaște și repară nedreptatea provocată unui copil cu dizabilitate, ca urmare a demersurilor prealabile realizate de organizația noastră, fără a fi obligată de instanță.

CEDCD avertizeaza conducerea Liceului Special din Cluj in legatura cu masurile represive luate impotriva elevilor

CEDCD a transmis Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Județul Cluj o adresă informativă cu privire la consecințele legale ale măsurilor represive luate împotriva elevilor ca urmare a incidentului din petrecut în noaptea de 10 iunie 2018.

CEDCD preia cazul fetitei batute in Liceul Tehnologic Special Cluj

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a preluat cazul referitor la abuzurile și relele tratamente aplicate elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Județul Cluj.

CEDCD pune pe agenda de dezbatere a Comisiei Europene drepturile copiilor cu dizabilitati

CEDCD pune pe agenda de dezbatere a Comisiei Europene drepturile copiilor cu dizabilități

Rezultatele Forumului pentru Implementarea Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități organizat de Comisia Europeană

Premiati la Gala Libertatii de Exprimare

Premiați la Gala Libertații de Exprimare

Toni Filip și echipa CEDCD au fost premiați ieri, 3 aprilie 2018 la Gala Premiilor Libertații de Exprimare, organizat de Active Watch Romnia.

Amenzi multiple pentru discriminarea lui Ionut decizie istorica

Amenzi multiple pentru discriminarea lui Ionuț - decizie istorică

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) obține o victorie strategică, cu impact pe termen lung in jurisprudența națională in cazul lui Ionuț, victima unor fapte de discriminare deosebit de grave din Județul Argeș la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Hartuit si victimizat la locul de munca pentru ca a dezvaluit abuzurile impotriva copiilor din scoala speciala

Hărțuit și victimizat la locul de muncă pentru că a dezvăluit abuzurile împotriva copiilor din școala specială

CEDCD a depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul domnului Toni Filip, omul care a avut curajul de a-și asuma răspunderea morală de avertizor în interes public cu privire la abuzurile împotriva copiilor din școala specială Nr. 4 din București.

Mesageri pentru copiii cu Sindrom Down la Parlament Scrisoarea Clarei catre senatori si deputati cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down

Mesageri pentru copiii cu Sindrom Down la Parlament - Scrisoarea Clarei către senatori și deputați cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down

Reprezentanții Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) au desfășurat astăzi, 21 martie 2018, la Parlamentul României o acțiune de petiționare/înmânare de scrisori către senatorii și deputații din Parlament

Vocea copiilor cu dizabilitati s-a auzit la ONU

Vocea copiilor cu dizabilitati s-a auzit la ONU

Bucureşti, 5 decembrie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a marcat Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati si 10 ani de la adoptarea Conventiei ONU pentru Drepturile Persoanleor cu Dizabilittati (CRPD) la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la New York.

Ministerul Muncii raspunde: Documentele pentru alocatia de hrana a copiilor cu cerinte educationale speciale pot fi depuse la scoala oricand

Ministerul Muncii răspunde: Documentele pentru alocația de hrană a copiilor cu cerințe educaționale speciale pot fi depuse la școală oricând

In urma demersurilor realizate de organizatia noastra, Ministerul Muncii răspunde solicitării CEDCD privind clarificarea anumitor aspecte din HG 423/2016:

CEDCD depune plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva autoritatilor responsabile de situatia de la Pitesti

CEDCD depune plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva autorităților responsabile de situaţia de la Pitești

Bucureşti, 27 octombrie 2016. După depunerea plângerii penale împotriva celor 4 părinți care au răspândit ură și discriminare în spațiul public, CEDCD a sesizat, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în vederea tragerii la răspundere și a sancționării autorităților responsabile pentru discriminare.

CEDCD depune plangere penala impotriva parintilor instigatori din Pitesti

CEDCD depune plângere penală împotriva părinților instigatori din Pitești

București, 21 octombrie 2016. CEDCD depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare conform prevederilor Codului Penal împotriva a 4 părinți

Decizia Comitetului ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati: DREPTUL LA EDUCATIE INSEAMNA DREPTUL LA EDUCATIE INCLUZIVA

Decizia Comitetului ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati: DREPTUL LA EDUCAŢIE INSEAMNĂ DREPTUL LA EDUCAŢIE INCLUZIVĂ

Bucureşti, 4 septembrie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) salută adoptarea Comentariului General Nr. 4, pe marginea Art. 24 din Convenția ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități privind Dreptul la Educație Incluzivă de către Comitetul CRPD – ONU, la data de 2 septembrie 2016.

INCLUZIUNEA NU MAI POATE FI AMANATA

INCLUZIUNEA NU MAI POATE FI AMANATA

Astazi, 3 Decembrie 2015, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) înţelege să marcheze Ziua Internaţională a Dizabilităţii printr-un mesaj adresat noului Guvern al României şi, cu precădere, Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

100 milioane euro/an – costul izolarii copiilor cu dizabilitati

100 milioane euro/an – costul izolării copiilor cu dizabilităţi

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a lansat marţi, 20 octombrie 2015, prima cercetare națională despre sistemul de educație specială din România – “IZOLAȚI PRINTRE NOI – Dimensiuni ale participării copiilor cu cerințe educaționale speciale în sistemul de educație românesc ”

Scrisoare deschisa catre ministrul Educatiei

Scrisoare deschisa catre ministrul Educației

Urmare a apariției pe website-ul oficial al Minsiterului Educației și Cercetării Științifice a PROIECTULUI DE DOCUMENT DE POLITICI EDUCAȚIONALE: Repere pentru proiectarea și actualizarea Curriculumului Național, elaborat de Institutul de Științe ale Educației, la data de 3 iulie 2015, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele:

Parlamentul European lanseaza un semnal politic serios privind drepturile persoanelor cu dizabilitati

Parlamentul European lanseaza un semnal politic serios privind drepturile persoanelor cu dizabilitati

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) salută Rezoluția Parlamentului European din data de 20 Mai 2015 cu privire la implementarea Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități la nivelul Uniunii Europene.

MANIFESTUL PARINTELUI ALTFEL

MANIFESTUL PARINTELUI ALTFEL

Respecta-mi COPILUL!

Dreptate pentru Andrei – CEDCD castiga un nou caz de discriminare Parintii instigatori si profesorii sanctionati

Dreptate pentru Andrei – CEDCD câștigă un nou caz de discriminare. Părintii instigatori si profesorii sanctionati

Bucuresti, 9 ianuarie 2017. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) castigă un nou caz de discriminare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru Andrei, băiețelul în varstă de 14 ani cu Sindrom Down din Botosani.

Alex stigmatizat discriminat si pedepsit pentru ca este DIFERIT

Alex, stigmatizat, discriminat si pedepsit pentru ca este DIFERIT

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabiliti (CEDCD) il reprezinta pe micul Alex la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminrii (CNCD).

 
Stats: 293.022 visits, 90.566 unique visitors and 7 visitors online
Statistici T5 Statistici T5