Premiati la Gala Libertatii de Exprimare

Premiați la Gala Libertații de Exprimare

Bucureti, 4 mai 2018. Toni Filip și echipa Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabiliti (CEDCD) au fost premiați ieri, 3 aprilie 2018 la Gala Premiilor Libertații de Exprimare, organizat de Active Watch Romnia pentru curajul de a face publice abuzurile din Școala Special Nr. 4 din București mpotriva copiilor cu dizabilitați și pentru efortul CEDCD de a susține și reprezenta acest caz in justiție și in spațiul public.

In urma cu un an CEDCD sesiza organele competente și aducea in spațiul public situația grava și abuzurile impotriva copiilor din școala speciala numarul 4. Demersurile CEDCD au avut la baza informațiile puse la dispoziție de catre domnul Toni Filip.

In activitatea domnului Toni Filip de supraveghere a incintei școlii și a spațiului exterior acesteia, domnul Filip a remarcat o serie de fapte și atitudini abuzive, degradante și umilitoare aplicate de profesorii școlii copiilor cu dizabilitați care invata in Școala Speciala 4, dintre care: batai crunte, insulte, lipsa de supraveghere, furtul mancarii copiilor de la cantina, intrzieri ale profesorilor la ore ș.a., precum și fapte ce constituie infracțiuni de serviciu in activitatea profesorilor.

Mai mult, domnul Filip a solicitat sprijinul CEDCD, care a demarat un amplu proces litigios impotriva reprezentanților școlii Speciale Nr. 4 din București.

Consecințele acțiunilor cu caracter profund civic ale domnului Filip Toni sunt victimizarea, harțuirea, prin restrangerea treptata a atribuțiilor de lucru, incercarea de marginalizare, de izolare din grupul de lucru și intimidarea printr-o serie de avertismente și inștiințari, cu scopul de a nu mai semnala și alte aspecte de natura penala observate.

Recunoașterea publica a curajului domnului Toni Filip și a eforturilor noastre de a sancționa abuzurile din școala speciala indreptate impotriva copiilor cu dizabilitți, dar și de a-l proteja pe domnul Filip de razbunarea grupului de interese coagulat in școal ne onoreaza și reprezinta o confirmare a justeții cauzei pentru care lupatm de peste 10 ani, declara Madalina TURZA, președinte CEDCD.

Persoan de contact: Madalina TURZA

Email: madalina.turza@cedcd.ro Mobil: 0737545955 FacebookID: Maria Madalina Turza Fax: 021/7952465

 
Statistici: 806.135 vizite, 199.093 vizitatori unici şi 2 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5