In urma demersurilor realizate de organizatia noastra, Ministerul Muncii răspunde solicitării CEDCD privind clarificarea anumitor aspecte din HG 423/2016:

  1. Documentele necesare acordării alocației de hrană și a drepturilor materiale conexe ale copiilor cu cerințe educaționale speciale pot fi depuse la școală oricând.
  2. Termenul de depunere, de 10 zile de la intrarea în vigoare a HG, nu este decât un termen de recomandare, „pentru efectuarea procedurilor administrative necesare utilizării sumelor repartizate județelor cu această destinație prin Legea bugetului de stat”, conform Ministerului Muncii.

Aceste documente pentru solicitarea alocației trebuie depuse la școală, care le va redirecționa către Consiliul Local.

NU le este permis școlilor să refuze primirea acestor documente! Invocarea argumentului expirării termenului de depunere nu este unul valid, aspect confirmat și de Ministerul Muncii, deoarece acest termen nu este decât unul de recomandare.

Precizăm că reglementările privesc copiii cu cerințe educaționale speciale, și anume copiii care au o dizabilitate și sunt integrați în școlile de masă.

Vă invităm să depuneți documentele necesare la școli. Scolile nu au dreptul să le refuze, pentru a beneficia de sumele de bani aferente, deja repartizate pe județe.

CEDCD nu poate depune documentatia in numele copiilor cu dizabilitati. Va rugam sa depuneti personal cererea la scoala de care apartineti.