Prima Intalnire online de Suport pentru Comunitatea Dizabilitatii

Luni, 9 noiembrie 2020

 

Luni, 9 noiembrie 2020, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a organizat prima întâlnire online de Suport pentru Comunitatea Dizabilității, pentru discuții despre dificultățile concrete pe care le întâmpină persoanele din Comunitatea Dizabilității, nevoile acestora și posibilele soluții prin care CEDCD poate interveni, de la caz la caz.

Aceasta a fost prima întâlnire online din seria ce va avea loc la fiecare 2 săptămâni, pentru a fi în contact cu nevoile Comunității Dizabilității.

Ce reprezintă Programul de Suport pentru Comunitatea Dizabilității?

Acesta este un program prin care CEDCD își propune să consolideze Comunitatea Dizabilității, să cunoască direct nevoile persoanelor care fac parte din Comunitatea Dizabilității, să aducă propuneri de soluții și să acționeze împotriva încălcărilor de drepturi.

Direcțiile de acțiune ale Programului sunt următoarele:

  1. Reprezentare în instanță
  2. Reprezentare în fața autorităților
  3. Suport în înființarea organizațiilor locale

În cadrul primei întâlniri, persoanele participante s-au prezentat și am abordat teme precum Educația în timpul pandemiei, Serviciile medicale/de recuperare și Drepturile bănești, urmând să facem demersuri precum reprezentarea în instanță.

Următoarea întâlnire online va avea loc în săptămâna 24-28 noiembrie.

Pentru participare, vă rugăm să ne scrieți pe mail sau în casuța de mesaje Facebook!

 
Statistici: 806.162 vizite, 199.099 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5