Copilul ro 15 decembrie 2011

Copilul. ro -  15 decembrie 2011

Mos Craciun special pentru copii speciali

Mos Craciun va veni si pentru copiii speciali, anul acesta in Vitantis Shopping Center. Pentru ca sunt multi, Mosul va aduce sacul cu cadouri in doua zile, respectiv sambata 17 decembrie (orele 16.00 – 19.00) si duminica 18 decembrie (orele 12.00 – 15.00)

Evenimentul, organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati se inscrie in seria actiunilor caritabile pentru familiile care au in ingrijire copii cu dizabilitati intelectuale.

Sarbatorile de Craciun vor aduce astfel un pic de bucurie si pentru micutii cu Sindron Down, autism, ADHD care vor avea alaturi zane si spiridusi, vor fi pictati pe fata, vor face cunostinta cu diferite personaje de basm.

CEDCD desfasoara activitati de orientare terapeutica, medicala si scolara, consiliere si asistenta a parintilor copiilor cu dizabilitati, activitati de atragere de fonduri in scopul sustinerii financiare a cazurilor speciale, activitati de informare si constientizare a publicului si a autoritatilor, in vederea promovarii incluziunii sociale si a facilitarii accesului la servicii de specialitate a persoanelor cu dizabilitati.

CEDCD este afiliat la Organizatia “Down Syndrome International” – singura entitate nonguvernamentala cu acoperire internationala, care promoveaza drepturile persoanelor cu Sindromul Down, fiind si partener de actiuni al Natiunilor Unite.

Evenimentele din zilele de 17 si 18 decembrie, gazduite de Vitantis Shopping Center, ne ofera o ocazie deosebita de a le darui copiilor cu dizabilitati intelectuale multa caldura pentru a le arata, inca o data, ca nu sunt si nu trebuie sa fie marginalizati.

In Romania traiesc 691.482 persoane inregistrate cu dizabilitati, iar peste 116.000 persoane sunt diagnosticate cu dizabilitate mentala. In Romania nu exista o statistica oficiala cu date referitoare la Sindromul Down, in general, sau la numarul de minori, in particular (Conform datelor statistice oferite de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap, in primul trimestru al anului 2011).

Găseşti aici acest articol

 
Statistici: 736.654 vizite, 180.188 vizitatori unici şi 6 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5