AGERPRES 16 decembrie 2011

AGERPRES -  16 decembrie 2011

Comunicat de presă - Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

'Moş Crăciun special pentru copii speciali' Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) organizează Sâmbăta şi Duminică, 17 - 18 decembrie 2011, la Vitantis Shopping Center, evenimentul intitulat 'Moş Crăciun Special pentru Copii Speciali' dedicat copiilor cu dizabilităţi intelectuale.

Peste 50 de copii din Bucureşti şi din provincie cu Sindrom Down, Autism, ADHD sau alte forme de dizabilitate intelectuală vor primi cadouri de la Moşul, vor fi invitaţi la face-painting, vor primi baloane şi se vor juca cu zâne şi spiriduşi.

Cadourile piticilor sunt gandite sâ răspundă nevoilor lor de dezvoltare. Astfel, pe lângă tradiţionalele fructe, copiii vor primi pachete de vitamine şi suplimente alimentare pentru îmbunătăţirea capacităţii intelectuale, DVD-uri cu desene animate, cereale, iaurturi cu fructe, cosmetice pentru copii şi scutece de unică folosinţă.

La eveniment ne vor fi alături trupa de actori profesionişti de la Teatrul Nottara, Spiriduşii Poveştilor, actriţa Luminiţa Erga, Jolly Club, şi alţi numeroşi invitaţi.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) este o organizaţie nonguvermanentală dedicată promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi intelectuale şi facilitării accesului acestora la serviciile de asistenţă şi protecţie (www.cedcd.ro/old).

Conform datelor statistice oferite de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală Protecţia Persoanelor cu Handicap, în primul trimestru al anului 2011:

  • în România trăiesc 691.482 persoane înregistrate cu dizabilităţi, iar peste 116.000 persoane sunt diagnosticate cu dizabilitate mentală.
  • în România nu există o statistică oficială cu date referitoare la Sindromul Down, în general, sau la numărul de minori, în particular.

Jurnaliştii interesaţi sunt aşteptaţi în Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7A (lângă târgul auto Vitan).

Persoană de contact: Mădălina TURZA ( madalina.turza@cedcd.ro/old )

Găseşti aici acest articol

 
Statistici: 819.330 vizite, 202.805 vizitatori unici şi 1 vizitator online
Statistici T5 Statistici T5