Viziunea noastra

Evolutia ne inspira. Drepturile ne motiveaza. 

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) este o organizatie nonguvermanentală dedicată promovarii drepturilor copiilor cu dizabilitati intelectuale si facilitării accesului acestora la serviciile de asistentă si protectie.

Noi, echipa CEDCD consideram ca dreptul la demnitate al copiilor cu dizabilitati este fundamental pentru ca respectarea acestui drept inseamna accesul la viata sociala, absenta discriminarii si servicii de calitate.

In societatea globala a zilelor noastre in care institutiile europene si internationale promoveaza sub numeroase aspecte dezvoltarea, inovatia, drepturile si valorile individuale pe diferite paliere ale vietii sociale, nu trebuie sa uitam o stare de fapt intrinseca a societatii in care traim: copiii cu dizabilitati.

Copiii cu dizabilitati intelectuale si fizice sunt copiii nostri, dar nu numai atat. Ei sunt cetateni romani si cetateni europeni. Vocea lor trebuie sa fie auzita, drepturile lor nu trebuie uitate.

Copiii cu dizabilitati intelectuale nu sunt doar responsabilitatea parintilor si ai familiei, ci sunt responsabilitatea societatii romanesti si europene. Asumarea acestei responsabilitati nu este nicidecum un act caritabil sau umanitar, ci o datorie morala, sociala, politica si economica a actorilor sociali. Aceasta datorie trebuie respectata.

Efortul colectiv prezent in favoarea copiilor cu dizabilitati inseamna, practic, o investitie in viitor. Copilul cu nevoi speciale de azi, care beneficiaza de drepturile si asistenta cuvenita nu inseamna altceva decat adultul independent de maine.

Noi, echipa CEDCD, am ales sa facem un pas in fata.

Am ales sa le facem vocea auzita.

Am decis sa le promovam drepturile.

Am ales sa promovam servicii de calitate. 

 
Statistici: 736.651 vizite, 180.186 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5