Proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati

Proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati

PROPUNEREA DE PROIECT DE LEGE - CLICK AICI

PREZENTARE VIDEO - PRINCIPALELE REPERE ALE PROIECTULUI DE LEGE

Bucuresti, 10 dcembrie 2013. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), Coaliția O Singura Voce pentru Dizabilitate (OSVD) și Fanfara PR a organizat, marți, 10 decembrie 2013, sub egida preşedinţiei Camerei Deputaţilor la Palatul Parlamentului, Evenimentul ”Dar de sarbătoare pentru copiii cu dizabilități - Șansa la NORMALITATE”.

În luna martie a acestui an, Coaliția O Singura Voce pentru Dizabilitate (OSVD) și-a asumat în fața Președintelui Camerei Deputaților că CEDCD și Coaliția OSVD vor realiza o propunere de lege privind protecția și promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități în conformitate cu prevederile Convenției ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

Scopul acestui act normativ este de a asigura drepturi efective pentru copiii cu dizabilități din România și de diminua numărul de asistați social prin investiția în servicii de intervenție timpurie, educație incluzivă și măsuri efective de adaptare a mediului.

O contribuție substanțială au avut-o și domnii Csaba Asztalos, Prședinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și domnul Remus Vulpescu, reprezentant al Ministrului Finanțelor Publice, care și-au exprimat deschiderea și susținerea în ceea ce privește combaterea discriminării copiilor cu dizabilități și identificării celor mai eficiente soluții pe marginea implicațiilor financiare ale propunerii de proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități.

Demersul de redactare a proiectului de act normativ de către juriștii CEDCD a debutat la începutul anului 2013 și a presupus mai multe faze: documentare, consultare, dezbatere tehnică, informare beneficiari și promovare. Până în prezent au fost organizate:

12 grupuri de lucru interne,

amplă campanie de advocacy și comunicare(spot campanie – click aici )

 
Statistici: 736.653 vizite, 180.187 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5