REPERE – campanie de informare online

R.E.P.E.R.E. – campanie de informare online

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) lanseaza in perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2015 Campania de informare online – R.E.P.E.R.E – Respect, Echitate, Potential, Evolutie, Recunoastere, Egalitate..

Joi, 3 decembrie 2015, celebram impreuna Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Anul acesta ne dorim sa cream in mediul online o punte de informare si cunoastere intre doua lumi aparent separate, care in realitate au un scop comun: DREPTURILE PERSOANELOR CU DIZABILITATI.

Cele doua dimensiuni pe care ne dorim sa le apropiem prin comunicare sunt pe de o parte: organismele internationale care lucreaza pentru ca drepturile copiilor si adultilor cu dizabilitati sa devina efective, iar pe de alta parte, persoanele cu dizabilitati, copiii cu dizabilitati si parintii lor.

Anul acesta ne-am propus sa facem cunoscute parintilor de copii cu dizabilitati, copiilor cu dizabilitati si tuturor celor care isi doresc sa contribuie la promovarea drepturilor acestora, o serie de REPERE fundamentale pe care organismele internationale le-au elaborat pentru ca drepturile copiilor cu dizabilitati sa poata deveni efective si in Romania.

Din documentele uneori aride si cu profil juridic, va vom furniza zilnic mesaje esentiale si de actualitate, aplicabile copiilor cu dizabilitati din Romania, culese din:

  • Recomandari ale Raportorilor Natiunilor Unite pentru Romania, de actualitate
  • Rapoarte de tara
  • Documente de pozitie
  • Rezolutii ONU

Acestea vor fi accesibile zilnic, pe pagina de Facebook a CEDCD (https://www.facebook.com/CEDCD.org/) sub forma unor vizualuri intitulate REPERE.

Avand informatii corecte si la zi despre felul in care lucrurile ar trebui sa functioneze in Romania in ceea ce priveste respectarea drepturilor copiilor cu dizabilitati, fiecare dintre noi poate contribui in cunostinta de cauza la promovarea drepturilor copiilor cu dizabilitati.

De Ziua Internationala a Dizabilitatii, venim spre voi cu REPERE.

REPERUL 1                                                         REPERUL 2

 

Cub 1Cub2

cub3cub4

 
Statistici: 739.907 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5