CEDCD lanseaza Campania „Scoala de masa este si pentru copilul tau”

CEDCD lansează Campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”!

În perioada 1-15 septembrie, derulăm în mediul online campania „Școala de masă este și pentru copilul tău”, care implică o serie de materiale informative despre urmărirea interesului superior al copilului dumneavoastră cu dizabilități la înscrierea la școală.

Odată cu începerea școlii, prin această campanie, ne propunem să dărâmăm o serie de mituri legate de parcursul educațional al copiilor cu dizabilități, dintre care mai ales acela conform căruia copiii cu dizabilități trebuie direct și ireversibil înscriși în școlile speciale.

Copiii cu dizabilități au o raportare diferită la un mediu predefinit, însă cu adaptările necesare, aceștia se pot integra și astfel se pot dezvolta pe mai multe planuri într-o școală de masă, ceea ce le permite în general o mai bună integrare în societate.

Copiii cu dizabilități au DREPTUL de a fi înscriși în școlile de masă și acesta reprezintă principiul de bază al educației incluzive. Din acest motiv, vă încurajăm pe dumneavoastră, ca părinți, să faceți o alegere informată pentru viitorul copilului, începând cu acest prim pas, înscrierea la școală.

 
Statistici: 739.910 vizite, 180.664 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5