Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Conferinta INDRAZNESTE – Toti copiii au dreptul la educatie de calitate IASI

Aproximativ 100 de profesori, parinti si specialisti au participat miercuri, 29 aprilie 2015, la Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate, organizata de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) în cadrul Proiectului ”Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului, la Iasi.

Conferința s-a adresat deopotrivă părinților de copii cu dizabilități, cadrelor didactice și specialiștilor în domeniu. In cadrul conferinței au fost pune la dispoziția participanților informații relevante despre educația incluzivă, modalități practice de monitorizare și evaluare a calității educației în raport cu nevoile copilului cu dizabilitate, instrumente și metode de abordare a dizabilității din perspectiva diversității și a incluziunii, precum și metode practice de prevenire a discriminării.

Începand din luna februarie, părinții de copii cu dizabilități vor putea să-și spună părerea despre școala copilului lor pe www.cedcd.ro – SPUNE CE CREZI DESPRE ȘCOALA COPILULUI TĂU –  prima platformă online care vizează evaluarea calității educației primite de copiii cu dizabilități în școlile speciale.

Astfel, orice părinte de copil cu dizabilitate din România va putea aprecia calitatea școlilor care au fost evaluate de alți prinți și va putea decide informat. De asemenea, orice părinte poate contribui personal cu propria evaluare a școlii în care învață copilul său.

Conferința INDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate este al treileal eveniment interactiv dintr-o serie de cinci conferințe regionale, pe care CEDCD le va organiza pe parcursul anului 2015 în cadrul Proiectului  D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului

Evenimentul de la Iasi a fost organizat cu sprijinul Asociatiei Generatia Viitorului si al Muzeului Lieraturii Romane Iasi.

 
Stats: 767.824 visits, 187.019 unique visitors and 8 visitors online
Statistici T5 Statistici T5