”SPUNE CE CREZI DESPRE SCOALA COPILULUI TAU”

”SPUNE CE CREZI DESPRE ȘCOALA COPILULUI TAU”

București, 30 ianuarie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) organizează vineri,  30 ianuarie 2015, la Ploiești, Conferința ’’ÎNDRĂZNEȘTE! – Toți copiii au dreptul la educație de calitate’’ în cadrul Proiectului ”Dignity, Access, Respect, Education for Children with Disabilities- D.A.R.E for Children with Disabilities”, proiect finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă – Inițiativa pentru Drepturile Omului

În cadrul conferinței, va fi lansată Platforma online pilot ”SPUNE CE CREZI DESPRE ȘCOALA COPILULUI TAU”, destinată părinților de copii cu dizabilități. Platforma a fost realizată pe baza unor cercetări de specialitate, care vizează evaluarea calității educației primite de copiii cu dizabilități în școlile speciale.

Pornind de la modelul britanic de evaluare a calității educației primite de copii în școli, părinții sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări simple, care pot oferi o imagine clară despre calitatea serviciilor din școlile în care învață copiii lor.

Întrebările adresate părinților au la bază o serie de indicatori referitori la:

-   Cooperarea și comunicarea școlii cu părintele

-   Maniera de lucru cu elevii

-   Terapiile integrate

-   Predictibilitatea programului zilnic

-   Siguranța

-   Starea de bine a copilului

-   Gradul de evoluție al acestuia

Însumarea acestor indicatori oferă o imagine de ansamblu asupra calității educației din școlile vizate. Rezultatele evaluărilor anonimizate ale părinților vor fi publice pe website-ul www.cedcd.ro/old.

Astfel, orice părinte de copil cu dizabilitate din România va putea aprecia calitatea școlilor care au fost evaluate de alți prinți și va putea decide informat. De asemenea, orice părinte poate contribui personal cu propria evaluare a școlii în care învață copilul său.

De asemenea, în cadrul conferinței vor fi puse la dispoziția participanților informații relevante despre educația incluzivă, modalități practice de monitorizare și evaluare a calității educației în raport cu nevoile copilului cu dizabilitate, instrumente și metode de abordare a dizabilității din perspectiva diversității și a incluziunii, precum și metode practice de prevenire a discriminării.

La conferință vor participa în calitate de vorbitori, doamna Dora Mărgărit – reprezentant Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și doamna Lili Covaci, psiholog și Consultant Picture Exchange Communication System Romania.

Acest eveniment deschide seria celor cinci conferințe regionale pe care CEDCD le va organiza în țară pentru a promova educația incluzivă de calitate pentru copiii cu dizabilități. Totodată, platforma pilot online este un instrument important de transparentizare a sistemului de educație, o modalitate prin care se colectează feedback valoros de la părinți. Aceștia vor putea să urmărească o serie de indicatori clari în evaluarea serviciilor oferite în școlile în care învață copiii lor. A venit momentul în care trebuie sa înțelegem că educație de calitate nu înseamnă ferestre de tip termopan la școli și picturi pe pereți. Calitatea în educație înseamnă oportunitati reale de obtinere a succesului in experienta de invatare, înseamnă identificarea acelor mijloace prin care găsești calea individuală de învățare a fiecărui copil”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD

La eveniment și-au anunțat participarea peste 200 de persoane, cadre didactice din județul Prahova, părinți de copii cu dizabilități și specialiști în domeniu.

Evenimentul de la Ploiești este organizat cu sprijinul Casei Corpului Didactic Prahova.

Casa Corpului Didactic Prahova – Sala de Consiliu, din Str. Democraţiei Nr.35, Ploieşti, Județul Prahova - ora 15.30

 

Persoana de contact

 

Madalina Turza

E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Telefon: 0737545955

Fax: 021/7952465

 
Statistici: 736.656 vizite, 180.190 vizitatori unici şi 3 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5