ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinta Tematica – “De vorba cu Emotiile”

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinţa Tematică – “De vorbă cu Emoţiile”

 

ANDY BONDY IN ROMANIA – Conferinţa Tematică – “De vorbă cu Emoţiile”

Prezenţa domnului Andy Bondy în România este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul, care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor

Pyramid Educational Consultants Romania şi Asociatia Don Orione organizează în perioada 14-15 martie 2013, în colaboarare cu Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), Conferinţa Tematica „De vorbă cu emoţiile”, al cărei invitat central este Dr. Andy Bondy, co-inventator al metodei PECS™ (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme) şi co-fondator al Pyramid Educational Consultants.

În cadrul Conferinţei „De vorbă cu emoţiile”, Dr. Andy Bondy oferă o serie de răspunsuri fundamentale cu privire lamodalităţile de dezvoltare a comportamentul verbal și limbajul emoțiilor la copiii și adulții cu autism și alte dizabilități.

“Copiii cu autism şi alte dizabilităţi de învăţare manifestă dificultate în dezvoltarea limbajului. Mare parte a copiilor cu tulburări de spectru autist nu dezvoltă limbaj funcţional în absenţa unei intervenţii timpurii intense. Dificultatea pe care aceşti copii o au în dezvoltarea limbajului nu este o problemă strict legată de vorbire, ci este expresia unei probleme mult mai profunde legate de comunicare, adică de capacitatea de interacţionare cu ceilalţi oameni”, declară Dr. Andy Bondy

“Stim cu totii cat de greu afli informatii despre felul in care ne putem ajuta copiii. Daca pe linia legata de drepturi ai cel putin cateva repere, cum ar fi Conventia ONU pentru Drepturile persoanelor cu Dizabilitati, in cee ce priveste metodele de terapie eficiente si adaptate nevoilor copiilor nostri, lucrurile sunt mereu ambigue, incerte si amestecate. In tot acest amalgam de pareri, impresii vagi si afaceri dezvoltate pe seama vulnerabilitatii noastre, este extrem de greu sa ai o optiune corecta.

Prezenţa domnului Andy Bondy în România este o ocazie unica de a sta de vorba si de a-l cunoaste pe omul, care a patruns dincolo de "handicapul" copiilor nostri si a gasit o CALE catre mintea si sufletul lor”, declară Mădălina TURZA, preşedinte CEDCD.

Cele două cursuri Comportamentul Verbalşi Limbajul Emoţiilordin cadrul Conferinţei “De vorbă cu emoțiile”, sunt acreditate cu 12 puncte de la Colegiul Psihologilordin România, cu 7,5 credite de la BCBA ( Board Certified Behavior Analyst) și 7,5 credite (ASHA American Speech-Language-Hearing Association).

Evenimentul va avea loc la Centrul Don Orione din Bld. Eroilor (Sos. Stefanesti), Nr. 124, Orasul Voluntari, Judetul Ilfov.

Mai multe detalii despre participare si inscriere puteti gasi la: http://www.pecs.ro/de-vorba-cu-emotiile

Informaţii de background:

Andrew S. Bondy, Ph.D. are peste 30 de ani experienţă în lucrul cu copiii și adulții cu autism şi alte dizabilităţi de dezvoltare. A fost director timp de 12 ani alProgramului pentru Autism al statului Delaware. A predat numeroase cursuri universitare pentru profesori și specialiști în ceea ce privește autismul, analiza comportamentului şi comunicarea funcțională. El a prezentat workshop-uri naționale și internaționale ce vizează probleme legate de educație, comportament şi comunicare la copiii și adulții cu autism. El este autorul a numeroase cărți precum “Autism 24/7“, “A Picture’s Worth” (Valoarea unei imagini) și “Pyramid Approach to Education” (Abordarea piramidală a educației).

Dr. Andy Bondy și Lori Frost, MS, CCC-PSL au creat bazele celui mai renumit Sistem de Comunicare prin Schimbul de Pictograme (PECS) bazat pe studii și cercetări la nivel mondial.

PECS™ (Picture Exchange Communication System) este un sistem de comunicare augmentativ/alternativ unic, dezvoltat pentru a fi folosit la copiii și adulții cu autism și alte dizabilități de dezvoltare și/sau alte deficiențe de comunicare socială. PECS™ este vital pentru mulți copii și adulți care întâmpină dificultăți în utilizarea vorbirii ca mod primar de comunicare.

Dr. Bondy împreună cu Bet Sulzer-Azaroff au dezvoltat  Abordarea piramidă a educației - o combinație cu spectru larg de  analiza  comportamentala și strategii de comunicare funcțională ce au ca scop să ajute profesioniștii și parinții în proiectarea/realizarea unui mediu educațional eficient pentru copiii și adulții cu dizabilități de dezvoltare în cadrul școlii, comunității și acasă.

Pyramid Educational Consultants, Inc. este o echipă internațională și multidisciplinară de specialiști care colaborează pentru a dezvolta abilitățile de comunicare funcțională.

Membru al Centrului Cambridge pentru Studii Comportamentale și unul dintre cei mai respectați vorbitori despre autism în lume, Andy Bondy şi-a dedicat ultimele patru decenii analizei comportamentale (ABA) și comunicării funcționale.

În 2012, Societatatea pentru Promovarea Analizei Comportamentale (SABA) i-a oferit lui Dr. Andy Bondy premiul pentru Răspândirea pe plan internațional a analizei comportamentale. Bondy a primit această recunoaștere pentru dedicarea sa continuă pentru promovarea şi dezvoltarea Analizei Comportamentale (ABA) pe plan internațional.

           

  E-mail: madalina.turza@cedcd.ro/old

Mob: +40737545955

Tel/Fax: +40213110401

www.cedcd.ro/old

 
Statistici: 736.651 vizite, 180.186 vizitatori unici şi 5 vizitatori online
Statistici T5 Statistici T5