Știați că în 1 din 45 de familii din România trăiește un copil cu dizabilități, iar dreptul la educație este un lux pe care autoritățile nu îl acordă?

Noi, echipa CEDCD, nu vrem să mai creștem generații de asistați sociali.

Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru.

Direcționează 20% din impozitul firmei tale catre CEDCD și poți să fii sigur că în felul acesta marchezi destinul unui copil.

 

  • De ce să direcționați această parte din impozit către CEDCD:

 

  • Suntem printre singurele organizații neguvernamentale din România care consiliază juridic direct părinții copiilor cu nevoi speciale pentru respectarea drepturilor acestora și îi reprezintă în fața instanțelor competente. De asemenea, milităm activ în țară și la nivelul forurilor internaționale pentru implementarea educației incluzive în România.

 

  • În 2016, spre exemplu, am creat platforma onlineeducatieincluziva.info, unde postăm materiale și conținut utile profesorilor si parintilor, am organizat campanii online, am organizat conferințe cu magistrați și profesori privind respectarea dreptului la educație al copiilor cu dizabilități, am lansat cartea pentru copii, Leia și Davidam vorbit cu liceeni despre educație incluzivă și antidiscriminare și, nu în ultimul rând, am apărat prin litigare și advocacy în spațiul public dreptul la educație în nenumarate cazuri de discrimnare, inclusiv in cazul baietelului de la Pitesti

 

  • Intreaga echipa CEDCD lucreaza in regim de voluntariat.

 

  • Despre 20% din impozitul pe profit

Prin această măsură fiscală, puteți direcționa o parte din impozit și unui ONG, nu doar statului. Astfel, 80% va reveni statului, iar 20% ONG-ului la alegere, spre deosebire de 100% direcționat către stat, în cazul în care nu sponsorizați un ONG.

Pentru ca lupta pentru educație incluzivă și antidiscriminare să fie posibilă în continuare, puteți direcționa către CEDCD 20% din profitul companiei pe care o reprezentanți sau unde lucrați.

  • Iată cum este posibil acest lucru, conform legii, în câțiva pași simpli:

 

  1. Calculați impozitul pe profit. Din acesta, puteți direcționa 20% către CEDCD, cu condiția să nu fie mai mare decât 3 la mie din cifra de afaceri.

 

  1. Prin suma obținută, aveți o cheltuială total deductibilă din impozit, deci nu i se aplică impozit și se poate transfera direct către CEDCD prin contract de sponsorizare/mecenat.

 

  1. Descărcați contractul de sponsorizare CEDCD din josul paginii și trimiteți-l semnat la adresa de mail office@cedcd.ro sau la sediul din Calea 13 Septembrie, nr. 128, bl. P35, sc. 1, ap. 3, parter, pentru ca CEDCD să semneze la rându-i și să returneze contractul companiei sponsor. Acest contract este dovada actului de mecenat, prin care veți plăti doar 80% din impozit către stat.

 

Dispoziție legală:

Conform Titlului 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p), contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

– este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

– nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

contract-sponsorizare-cedcd