Centrul de Consultanță Juridică pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități al CEDCD, va oferă următoarele tipuri de servicii:

  1. Consiliere generală în vederea obținerii drepturilor copiilor cu dizabilități și a reprezentanților lor legali presupune indicarea legislației și/sau instituțiilor competente să soluționeze cazul semnalat, precum și pașii generali de urmat. Pentru a beneficia de acest tip de serviciu din partea CEDCD, ne puteți contacta la adresa de email: legal@cedcd.ro sau la numărul de telefon: +40217952465.
  2. Consiliere individualizată cu privire la încălcarea unor drepturi, presupune analiza detaliată a cazului, redactarea de sesizări/cereri/memorii etc și indicarea pașilor de urmat în vederea soluționării cazului. Pentru a putea beneficia de acest serviciu, ne  puteți contacta la adresa de email: legal@cedcd.ro sau la numărul de telefon: +40217952465.
  1. Asistență juridică și reprezentare în cazuri de încălcare a drepturilor copiilor cu dizabilități și a reprezentanților lor legali:
  • Consiliere și redactare plângeri și contestații la instanțe de judecată și alte instituții competente (exemplu: contestații la decizii de încadrare în grad de handicap, plângeri privind restricționarea accesului la educație etc).
  • Asistență și reprezentare în instanță – prin avocat colaborator CEDCD