Cunoașteti drepturile

Codul Fiscal prevede faptul că orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către ce organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.) dorește.

Practic, transmiteți statului astfel modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dumneavoastră pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esența, o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!

Dacă dorești ca, prin direcționarea a 2% din impozitul pe care l-ai plătit statului pentru salariile din anul trecut, să sprijini activitatea CEDCD, completează și transmite, până la data de 25 mai 2017, doar unul din cele două documente de mai jos, în funcție de situația în care te încadrezi:[/fusion_text]

Formularul 230

Completează citind cu atenție instrucțiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fișei fiscale. Nu îți face probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Poți lăsa căsuța necompletată.

Formularul 200

(Alte surse de venit pot fi: cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor etc.)

Completează punctul III, citind cu atenție instrucțiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale. Nu îți face probleme dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale, fără ca tu să plătești nimic în plus, fără să pierzi nimic. Poți  lăsa căsuța necompletată. Cei care obțin pe lângă salarii și alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III, Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Datele de completare a declarațiilor:

Denumire entitate non-profit: Asociația Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități

Cod de identificare fiscală: 28964545
Cont bancar (IBAN) : RO45RZBR0000060013815972

Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depune formularul direct, trimite-l prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administrația Finanțelor Publice a localității/sectorului de care aparții.

Pentru lămuriri suplimentare îți stăm la dispoziție la adresa de e-mail office@cedcd.ro